fbpx
Az irritábilis bél szindróma (IBS) gyógyítása: A gyökér okok kezelése

Az irritábilis bél szindróma (IBS) gyógyítása: A gyökér okok kezelése

Emberek milliói szenvednek az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteitől: bélgörcstől, puffadástól, székrekedéstől vagy éppen hasmenéstől. A megbetegedés a nőket kétszer olyan gyakran érinti, mint a férfiakat. Nem segíti a diagnózist, hogy a tünetek váltakozása, diverzitása igen gyakori – mindenkinél mások a domináns tünetek.

Eliminációs Diéta Alapok

Eliminációs Diéta Alapok

Mindössze egészségesebbnek szeretnéd érezni magad – több energiával szeretnél rendelkezni, megszabadulnál pár kilótól, egy kicsit jobb alvásnak is hasznát vennéd, na meg persze búcsút mondanál az emésztésed bosszantó kilengéseinek. Semmi extra, ugye? Bárhogyan is vagy, bármivel is küzdesz – érzed, hogy a megoldás valahol az étkezésed környékén rejtőzködhet. Nézzük miért is lehet hasznos számodra az Eliminációs Diéta?

Hogyan gyógyíthatod meg a bélrendszered?

Hogyan gyógyíthatod meg a bélrendszered?

Kétség sem fér hozzá – a legtöbb egészséggel kapcsolatos probléma a bélrendszerben kezdődik. Bár az étel emésztése és a salakanyagtól való megszabadulás nagyon fontos feladatok, ezek mellett rengeteg más funkciót is ellátnak a beleink. Hogyan gyógyítható természetesen a bélfal, a bélflóra? Íme a 4 legfontosabb lépés!

Rés a pajzson – Avagy mi is az az áteresztő bél?

Rés a pajzson – Avagy mi is az az áteresztő bél?

Áteresztő bél – Leaky gut – fokozott bélpermeabilitás – létezik-e egyáltalán ez a betegség? És, ha igen, mit jelent, és mi lehet az oka, tünete? Ez a kórkép eddig nem kapott olyan figyelmet, amit megérdemelt volna, főleg azért, mert továbbra is egy orvosi rejtélynek számít. Ennek részben az az oka, hogy a bél egy összetett komplex rendszer.
Egyes kutatók szerint az áteresztő bél szindróma állhat számos súlyos betegség hátterében, illetve az alapbetegséget súlyosbíthatja, mint pl. a cöliákia, a gyulladásos bélbetegség, irritábilis bél szindróma, migrén, autizmus, asztma, atópiás dermatitis tüneteit.

A SIBO – azaz a kontaminált vékonybél szindróma alapjai

A SIBO – azaz a kontaminált vékonybél szindróma alapjai

Az utóbbi években egyre gyakoribb a kontaminált vékonybél szindróma (SIBO), illetve egyre több helyen fogadják el ennek létezését, részben a viszonylag gyakori kockázati tényezők szélesebb körű elismerése miatt. Például az alacsony gyomorsav (akár a PPI – proton pumpa gátlók – szedés miatt ), hasnyálmirigy-elégtelenség, irritábilis bél szindróma (IBS), Crohn-betegség, cöliákia és cukorbetegség egyaránt növelik a SIBO kockázatát.

Mi a baj a mesterséges édesítőszerekkel?

Mi a baj a mesterséges édesítőszerekkel?

Az elmúlt évtizedekben egyre több édesítőszert fogyasztunk, egyre több ételben és italban található valamilyen formában csökkentve annak kalóriatartalmát. Mégis egyre több elhízott ember van. Szóval felmerül a kérdés, hogy vajon van-e kapcsolat a mesterséges édesítők és az elhízás közt?!

PMS

online program

Hamarosan!

Egészéges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Női biohacking

program

Ismerd meg a ciklusod és élj harmóniában vele!

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre!