fbpx
Inzulinrezisztencia, vércukor egyensúly, hormonok és a ciklusod

Inzulinrezisztencia, vércukor egyensúly, hormonok és a ciklusod

A legtöbben nem gondoljuk, hogy akár a vércukorszintünk is állhat a háttérben, ha olyan problémákkal nézünk szembe, mint a gyakori éjszakai ébredés és a szabálytalan menstruációs ciklusok. A vércukorral sajnos nem foglalkozunk mindaddig, amíg olyan súlyos klinikai diagnózissal nem állunk szemben, mint a cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia. Ebben a cikkben összeszedtem neked MINDENT, amit tudnod érdemes!

Aludj jól, természetesen: 7 lépés a nagyszerű alváshoz

Aludj jól, természetesen: 7 lépés a nagyszerű alváshoz

Az alvás egy természetes pihenő állapot, amire szükségünk van a nap végén; lehetetlen alaphelyzetbe állítani a belső óránkat jó minőségű és elegendő mennyiségű alvás nélkül. Ha éjszakánként rendszeresen bámulod a plafont, nehezen alszol el, rendszeresen felébredsz, és reggel úgy érzed, mintha nem is aludtál volna semmit, akkor ez a cikk neked szól!

Hogyan befolyásolja a pajzsmirigyem a menstruációs ciklusomat?

Hogyan befolyásolja a pajzsmirigyem a menstruációs ciklusomat?

Ha a menstruációs ciklus során szokatlan tüneteket tapasztalnál, érdemes lehet elgondolkozni a pajzsmirigy probléma lehetőségéről.
Számos menstruációs rendellenesség kapcsolódik a pajzsmirigy alulműködéshez, kezdve a súlyos, gyakori menstruációs vérzéstől a ritka, vagy akár hiányzó menstruációs ciklusokig.

Hashimoto-thyreoiditis – találjuk meg a probléma valódi okát

Hashimoto-thyreoiditis – találjuk meg a probléma valódi okát

A pajzsmirigy a test termosztátja, amely számos tényező szabályozásában vesz részt, többek között meghatározza az anyagcsere sebességét, így az energiaszinted, és, hogy milyen hatékonyan égeted a zsírt. Tehát amikor a pajzsmirigyed – amely a légcső, ill. a gége előtt két oldalt elhelyezkedő, lebenyekből álló, pillangó alakú belső elválasztású mirigy – alulműködik – fáradtnak, lassúnak, fázósnak és néha szomorúnak, depressziósnak vagy idegesnek érzed magad. Hízol, annak ellenére, hogy fegyelmezett az étrended, és a szervezeted elkezd zsírt tárolni.

Hipotireózis mi vagy te?

Hipotireózis mi vagy te?

A pajzsmirigy (glandula thyroidea) a légcső, ill. a gége előtt két oldalt elhelyezkedő, lebenyekből álló, pillangó alakú belső elválasztású mirigy. Élettani feladata a pajzsmirigy hormonok termelése. Ezek a hormonok szerepet játszanak a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális és agyi működésben.

6 esszenciális táplálékkiegészítő a pajzsmirigy alulműködésben és a Hashimotóban

6 esszenciális táplálékkiegészítő a pajzsmirigy alulműködésben és a Hashimotóban

Míg a nyugati orvoslásnak nagyon fontos szerepe van a pajzsmirigy betegségek kezelésében, és nagyon örülök, hogy orvos vagyok és, ha szükség van rá írhatok fel gyógyszereket, azonban nem ez az egyetlen megoldás a gyógyulásra, javulásra. A pajzsmirigy alulműködés, Hashimoto esetén a megfelelően beállított gyógyszer hatalmas életminőség javulást hozhat. De ezekkel a gyógyszerekkel az a helyzet, hogy bár pótolják a hiányzó hormont, a pajzsmirigy gyógyulásáért, táplálásáért nem tesznek semmit.

PMS

online program

Hamarosan!

Egészéges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Női biohacking

program

Ismerd meg a ciklusod és élj harmóniában vele!

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre!