fbpx
A súlygyarapodás leggyakoribb okai

A súlygyarapodás leggyakoribb okai

A hasi zsírpárnák növesztése mögött gyakran nagyon erős hormonális okok húzódnak meg. A folyamatért legtöbbször felelős hormon az inzulin. Ha úgy gondolod: akkor ez téged biztosan nem érint, mindenképpen olvass tovább, hogy többet tudj meg az olyan állapotokról, mint amilyen például az inzulinrezisztencia, amely könnyen lehet, hogy tökéletes vércukor eredmények mellett is jelen van az életedben.

Inzulinrezisztencia, vércukor egyensúly, hormonok és a ciklusod

Inzulinrezisztencia, vércukor egyensúly, hormonok és a ciklusod

A legtöbben nem gondoljuk, hogy akár a vércukorszintünk is állhat a háttérben, ha olyan problémákkal nézünk szembe, mint a gyakori éjszakai ébredés és a szabálytalan menstruációs ciklusok. A vércukorral sajnos nem foglalkozunk mindaddig, amíg olyan súlyos klinikai diagnózissal nem állunk szemben, mint a cukorbetegség vagy az inzulinrezisztencia. Ebben a cikkben összeszedtem neked MINDENT, amit tudnod érdemes!

Aludj jól, természetesen: 7 lépés a nagyszerű alváshoz

Aludj jól, természetesen: 7 lépés a nagyszerű alváshoz

Az alvás egy természetes pihenő állapot, amire szükségünk van a nap végén; lehetetlen alaphelyzetbe állítani a belső óránkat jó minőségű és elegendő mennyiségű alvás nélkül. Ha éjszakánként rendszeresen bámulod a plafont, nehezen alszol el, rendszeresen felébredsz, és reggel úgy érzed, mintha nem is aludtál volna semmit, akkor ez a cikk neked szól!

Hogyan befolyásolja a pajzsmirigyem a menstruációs ciklusomat?

Hogyan befolyásolja a pajzsmirigyem a menstruációs ciklusomat?

Ha a menstruációs ciklus során szokatlan tüneteket tapasztalnál, érdemes lehet elgondolkozni a pajzsmirigy probléma lehetőségéről.
Számos menstruációs rendellenesség kapcsolódik a pajzsmirigy alulműködéshez, kezdve a súlyos, gyakori menstruációs vérzéstől a ritka, vagy akár hiányzó menstruációs ciklusokig.

Hashimoto-thyreoiditis – találjuk meg a probléma valódi okát

Hashimoto-thyreoiditis – találjuk meg a probléma valódi okát

A pajzsmirigy a test termosztátja, amely számos tényező szabályozásában vesz részt, többek között meghatározza az anyagcsere sebességét, így az energiaszinted, és, hogy milyen hatékonyan égeted a zsírt. Tehát amikor a pajzsmirigyed – amely a légcső, ill. a gége előtt két oldalt elhelyezkedő, lebenyekből álló, pillangó alakú belső elválasztású mirigy – alulműködik – fáradtnak, lassúnak, fázósnak és néha szomorúnak, depressziósnak vagy idegesnek érzed magad. Hízol, annak ellenére, hogy fegyelmezett az étrended, és a szervezeted elkezd zsírt tárolni.

Hipotireózis mi vagy te?

Hipotireózis mi vagy te?

A pajzsmirigy (glandula thyroidea) a légcső, ill. a gége előtt két oldalt elhelyezkedő, lebenyekből álló, pillangó alakú belső elválasztású mirigy. Élettani feladata a pajzsmirigy hormonok termelése. Ezek a hormonok szerepet játszanak a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális és agyi működésben.

PMS

online program

Hamarosan!

Egészéges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Női biohacking

program

Ismerd meg a ciklusod és élj harmóniában vele!

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre!