Mindennapi zöldség kihívás – gyors zöld frittata

A frittata a nap bármelyik részében fogyasztható, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Én általában este készítek belőle egy nagyobb adagot, telerakom éppen otthon fellelhető zöldségekkel, és jól megsütöm a sütőben, és, ha nem fogyna el az egész vacsorára, akkor reggel előveszem, vagy tízóraira elcsomagolom. Gyerekek is megeszik….néha, de igazából ez az én kedvencem!

Próbálok legalább háromféle zöldséget beletenni.

Mehet bele valami leveles – spenót, rukkola, kel stb., ezek szépen elolvadnak majd a serpenyőben. Az itt szereplő borsó helyettesíthető pl. cukkinivel, vagy akár babbal is, a feta pedig mozarellával, a bevállalósoknak pedig rokforttal. Röviden: ezt a receptet kb. bármiből elkészíthetjük, így tökéletes a maradékok felhasználásához. Ebédre tálaljuk reszelt almából, répából, pörkölt fenyőmagból készült, currys-gyömbéres dresszinggel leöntött salátával, vagy rukkolából, körtéből pekánból és vörösáfonyából készült, mandarinos, almaecetes, olivás dresszinggel nyakonlubbantott salátával. Nyammm!

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 100 ml kókusztej
  • 2 újhagyma, apróra vágva – vagy egy fél fej, vagy kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csomó leveles zöld
  • 1 kis csésze fagyasztott borsó
  • 150 g feta, kis kockákra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük a borsót 4 percig puhára egy edényben, majd öntsük le róla a vizet. Habverővel verjük habosra a tojásokat és a kókusztejet. Adjuk a hagymát hozzá az újhagymát, bőségesen borsozzuk és sózzuk tengeri sóval. Vágjuk a zöldeket kisebb darabokra, és tegyük a sütőedény aljára. Szórjuk rá a borsót és az újhagymát, és öntsük nyakon a tojásos keverékkel. Most jöhet rá a feta, és mehet be a sütőbe 25-30 percre.

Jó étvágyat!