Női hormonok egyensúlyban

PMS, PCOS, mellfeszülés, endometriózis, menopauza, fájdalom a menstruáció idején, hormonális fogamzásgátló elhagyása utáni problémák, akné, és még sok probléma, mely megnehezítik nők ezreinek életét. De ennek nem kell így lennie.

Magas ösztrogénszint: Mit jelent és mit tehetsz?

Magas ösztrogénszint: Mit jelent és mit tehetsz?

Az “ösztrogéndominancia” kifejezéssel sokat dobálóznak a wellness és a funkcionális orvoslás világában. Ez egy igen sokat használt, általános és kedvelt magyarázat számos gyakori hormonális problémára. De amit az ösztrogén dominanciáról hallottál, nem biztos, hogy teljesen pontos. Nézzük hát meg, mit is takar ez, mi történik valójában, és miért fontos felismerni és megérteni.

Erős menstruációk: Gyakori okok és amit tehetsz

Erős menstruációk: Gyakori okok és amit tehetsz

A nők legalább 50%-a küzd erős menstruációval, 6 nőből 1 esetében ez a vérzés olyan erős, hogy az befolyásolja az életminőséget is. Ideje lenne már elfogadni, hogy a nők véreznek, bizony! Az erős menstruációval azonban nem az a legnagyobb baj, hogy kínos, hanem az, hogy kimerítő, legtöbbször erősebb görcsokkel is jár, és jelentősen megnehezíti az életet több szempontból. Nézzük mi lehet az oka, és mit tehetsz!

Melyik cikluskövetéses módszert válasszam?

Melyik cikluskövetéses módszert válasszam?

Minden nő más, minden élethelyzet más. Erre az elképesztő sokszínűségre pedig csak a módszerek sokszínűsége jelenthet kielégítő választ. Mindegyikben közös az, hogy nem avatkoznak be a tested működésébe, emiatt nem kell számolnod a mellékhatásaikkal sem, mégis tökéletesen alkalmasak a fogamzás elkerülésére vagy éppen babatervezésre egyaránt. Ebben a cikkben a jelenleg Magyarországon elérhető módszereket mutatjuk be. A választás a Te kezedben van.

Ciklus szinkron bőrápolás | Natural Skin X FON

Ciklus szinkron bőrápolás | Natural Skin X FON

A ciklusunk egyes szakaszaiban négy hormon szintje állandóan változik, a folyamatos változás más-más szupererőkkel ruház fel minket. A ciklusszinkron élet pedig azt jelenti, hogy az adott pillanatban domináló élettani és biokémiai folyamatok alapján választok tevékenységet. Ez igaz a bőrápolásra is. Ha ismered a ciklusod hátterében álló folyamatokat és tudod, hogy az egyes szakaszokra mi a jellemző, mire kell figyelned, ez a tudás segíthet a bőrápolási rutinod tökéletesítésében is. Ebben a cikkben mintarutinokkal vezetünk végig a ciklusszinkron bőrápolás útján.

Mit árul el a menstruációd az egészségedről: Ismerd meg a női egészség 6. életfontosságú jelét

Mit árul el a menstruációd az egészségedről: Ismerd meg a női egészség 6. életfontosságú jelét

Megismerni a ciklusod, az infradián ritmusod, a 6. életjeled erőforrás. Erőforrás, mint az egészség mindig. Ha megtanulod olvasni azokat az információkat, amelyeket a csodás tested küld neked, olyan módon kezdheted szemlélni magad, ahogyan még soha. Jár neked ez a felfedezés!
Szerencsére sosem késő mélyebben megismerni a testedet és a menstruációs ciklusodat, és ebben a cikkben nemcsak azt mutatom meg, hogyan, hanem azt is, hogy miért olyan fontos ez.

Tudom, hogy mit tettél tavaly nyáron!

Tudom, hogy mit tettél tavaly nyáron!

Te tudod, hogy milyen volt az előző nyár? Jellemzően emlékszünk a nyarakra: a legtöbb élményt ebben az időszakban szerezzük. Szabadság, utazás, meleg, napfény – az év legkiegyensúlyozottabb periódusa. A tested nyara valahol az ovuláció környékén érkezik el hozzád, és általa pár napra télen is úgy érezheted, hogy augusztus közepe van. Ilyenkor mindenre képes vagy, hegyeket tolsz arrébb fél kézzel. Ha követed a ciklusod, akkor ráadásul egészen pontos képet kaphatsz arról is, hogy hogyan, milyen állapotban vannak a hormonjaid is – a női egészsége egyik legfontosabb markere ugyanis az ovuláció. Lássuk, milyen a nyár, ha a testedben tombol!

Tavasz

Tavasz

Mind együtt élünk egy mítosszal, ami teljes mértékben áthatja a napjainkat: az állandó, látványos, folyamatos fejlődés lehetőségének mítoszával. De hogyan hat ez az egész a ciklusunkról bennünk élő képre? Hogy az infradián ritmusban létezés az energiád, a teljesítőképességed ingadozásával jár, az természetesen vitán felül áll. Fontos tudnod azonban, hogy ebben a közvélekedéssel ellentétben semmi rossz nincs. Az egyik legnagyobb lehetőség ennek a felismerésére és megragadására a follikuláris fázisban, azaz a tested tavaszában jön el hozzád.

Főszerepben: Az Akné

Főszerepben: Az Akné

A sokunk életét megkeserítő, főleg a pubertás, de egyre gyakrabban a felnőtt korban is előforduló aknék bizony szakszerű ápolást és kiemelt figyelmet igényelnek. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk ápolni, a tüneteket képesek legyünk enyhíteni, akár teljesen meg is szüntetni, értenünk kell az összefüggéseket. Ebben segít neked most Zsófi, a Mandalart kozmetikusa.

Menstruációs fájdalom vagy endometriózis?

Menstruációs fájdalom vagy endometriózis?

Honnan tudod, hogy a menstruáció során jelentkező fájdalom normális-e vagy lehet endometriózis jele? Egyáltalán normális a menstruációs fájdalom? A nőiség velejárója? Ebben cikkben erről írtunk.