Női hormonok egyensúlyban

PMS, PCOS, mellfeszülés, endometriózis, menopauza, fájdalom a menstruáció idején, hormonális fogamzásgátló elhagyása utáni problémák, akné, és még sok probléma, mely megnehezítik nők ezreinek életét. De ennek nem kell így lennie.

Csak lányoknak

Nagyon sok nő küzd valamilyen hormonális problémával. Az ebből fakadó problémák skálája szinte végtelen: PMS, fájdalmas menstruáció, az alacsony energiaszint, meddőség stb. Évek óta a nők csendben szenvednek, de egyre több helyen foglalkoznak ezzel a…

Hormonok és az egyensúly

Nők és férfiak között azért jóval több különbség van, mint az a néhány centi. Egyszerűen máshogy működünk. És ezek a különbségek nemcsak a külsőnkben nyilvánulnak meg, hanem annál jóval mélyebben is. Fizikai szinten a legnagyobb különbség a két nem között a hormonháztartás.

Policisztás Ovárium Szindróma - PCOS

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a reproduktív korban lévő nőknél a leggyakoribb hormonális zavar. Minden tizedik nőt érint és vezető meddőségi okok között tartják számon. 20-70%-ban meddőséget okoz, gyakran csak akkor ismerik fel..

 

 

Endometriózis - A rettegett

Az endometriózis hazánkban 200.000 nőt érint, mégis sokan még mindig nem tudnak róla semmit. Többnyire még menstruáló, 25-40 éves nőknél jelentkezik, de fiatalabb korban is előfordulhat. Mik a tünetek? Mit tehetünk?

4 természetes kiegészítő endometriózisban

Nem lenne csodálatos, ha a műtéten és a gyógyszeres kezelésen kívül lenne más alternatíva is az endometriózisban? Hihetetlenül hangzik? Pedig nem az. ⁠

 

12 érv a cikluskövetéses módszerek mellett

Hallottál már a termékenységtudatról vagy a cikluskövetéses módszerekről? A ciklustáblázat vezetése számos előnnyel jár, melyekre talán még nem is gondoltál! Íme gyorsan 12 nyomós ok, amely mellette szól!

 

 

A tested Beethoven szimfóniája

Petefészkeink és az endokrin karmesterek csodálatos szimfóniát játszanak a női testben. Ismerd meg a főszereplőket, és feladataikat, hogy segíthess nekik a legszebb zenét játszani!

Hogyan befolyásolja a pajzsmirigy a menstruációs ciklusomat?

Mi köze a pajzsmirigynek a ciklusodhoz? Számos menstruációs rendellenesség kapcsolódik a pajzsmirigy alulműködéshez. Lássuk mik ezek?

5+1 tévhit a cikluskövetéses módszerekről

A te nőgyógyászod ismeri a termékenységtudatos módszerek tudományos hátterét? És neked milyen tévhitek keringenek a fejedben róla?

Idén lefogyok - Miért ne add fel?!

A súlyunk az egy összetett téma. Nincsen egyetlen csodapirula, amivel kiküszöbölhetjük a genetikánkat, az életmódunkat, táplálkozást, mozgást, stresszt, mentális, lelki egészségünket-betegségünket, és környezeti tényezőket, mivel ezek mind szerepet játszanak súlyunk és testképünk kialakításában.

 

Ciklusszinkronizálás - 21. századi női biohacking

Ha megismered a ciklusod hátterében zajló folyamatokat, megérted végre tested működését, végre összhangba kerülhetsz vele, és kihasználhatod az egyes szakaszok nyújtotta előnyöket, és végre életre keltheted és használhatod a női szupererődet.

 

Női ciklus lépésről, lépésre - a ciklusunk 4 évszaka

A ciklusunk egyes szakaszaiban négy hormon szintje állandóan változik. Ezek a változások minden szakaszban máshogyan hatnak a testedre. Ezért is működhet a ciklus szinkronizálás, hiszen ennek pont az a lényege, hogy megpróbálunk igazodni ezekhez a változásokhoz, és kihasználni ezt az előnyünkre.

 

Hormonális problémák legfontosabb okai a 21. században - 1. rész

Egyre több hormonális – menstruációs, termékenységi problémánk van. Egyre több nőt diagnosztizálnak valamilyen hormonális betegséggel – PMS, PCOS, endometriózis, mióma, ciszták, görcsök, erős vérzés, termékenységi problémák stb. A hormonegyensúly felborulását számos tényező okozhatja. Nézzük sorban..

 

Mire jó az ovuláció? - Az ovuláció, mint a hormonális egyensúly és az egészség markere

Az ovuláció a legfontosabb esemény a ciklusunkban. Az egészség teremtője és az egészség jele is a rendszeres ovuláció. Nézzük miért!