fbpx

Tavasz

Az ember rengeteg módon képes teljesítményre. Hogy a teljesítményeink mögött pontosan milyen motivációk és energiák húzódnak meg, az talán nem is látszik az elvégzett munkán, pedig az egyéni szempontokat figyelembe véve ennek lenne a legnagyobb jelentősége. Hogyan érjük el a sikereinket? Milyen áldozatokat hozunk értük? Mennyit ad nekünk a siker? Mivé leszünk általa? Nőként szinte alapvetésként fogadjuk be az életünkbe a tanácsokat, melyek szerint

  • az eredményekért meg kell szenvedni
  • összeszorított foggal kell végigcsinálni mindent
  • fájdalom nélkül nincs eredmény (sőt, még a szépségért is meg kell szenvedni)
  • a nők mindent kibírnak

 

Egyszóval: szocializálódunk a túlélésre.

Nem is nagyon van más az eszköztárunkban, mint akár erőn felül is haladni előre. Az ingadozó teljesítmény az elkerülhetetlen női gyengeség jeleként él, nincs mese, győzedelmeskednünk kell fölötte, ha egyenlő félként be akarunk lépni a Nagy Versenybe, és helyt akarunk állni az életben.

 

A follikuláris fázisod lesz az az időszak, amikor rájöhetsz arra, mekkora őrültség mindez. Megtapasztalhatod, hogy milyen kár keresztre feszíteni magad a nehezebb napokon, amikor ugyanazt a munkát pár nappal később huszadannyi idő alatt elvégzed. Ez a szakasz a szupererőddel való találkozás ideje.

 

Ezekben a napokban kiderül, hogy létezik egy olyan út, ami a flow irányába vezet, a szenvedések nélküli eredmények világába. A termékenység jelei nemcsak a petefészkeidben érő tüszők által mutatkoznak meg, hanem minden más tevékenységedben is.  Soha nem látott módon tudsz kapcsolódni önmagadhoz, és a lehető legoptimálisabb erő befektetéssel vagy képes elérni a céljaidat. Kreatív vagy és ragyogsz.

Ez az élmény abban is segít, hogy a kevésbé motivált és erős napokon meg tudd engedni magadnak, hogy védd a tested és a lelked, és ne vívj erőn felüli küzdelmeket. Pontosan tudod majd, hogy lesz még alkalmad ragyogni is, így nyugodtan helyezkedsz bele a csendesebb időkbe. Ez az út azonban csak akkor tud megnyílni, ha felismered és közelről szemügyre veszed az adottságaid és a lehetőségeidet, és ennek megfelelően osztod be az energiádat. A testtudatosság által nemcsak a hormonális működéseid kerülnek egyensúlyba – te is óriási lépésekkel haladhatsz egyfajta új önismeret felé.

 

A női működéseim hátterének feltérképezése, a ciklusom rendjének helyreállítása egy váratlan mellékhatással járt: sikeresen csökkentette a teljesítmény szorongásomat és a magammal szemben támasztott irreális elvárásaimat is.

 

Azt hiszem, azért lehetett ilyen hatással rám, mert mára tisztában vagyok azzal, hogy az átmeneti ingadozások a teljesítményemben nem állandósulnak, a nehezebb időszakok elmúlnak.

 

Pontosan úgy mozog a ciklusom, az életem, mint az évszakok. Ahogyan a tél lassan, de biztosan elmúlik, és teret ad a tavasznak, majd a tavasz előkészíti a nyarat, az ősz pedig lehetőséget ad az újbóli lelassulásra, ugyanúgy változik a testem napról napra és hétről hétre. Ha fel tudok ülni a hullámzásra, akkor az nemhogy gátol, hanem előremozdít, és segít a céljaim elérésében.

Hofgárt-Ékes Noémi