fbpx

Együttműködő partnereink

Herbaferm Kft. – Bóday Ádám – Kutató

 

Az emberi szervezet egészségét, biológiai folyamatait a mikrobimmal való együttélés minősége határozza meg. 
A szimbionta mikrobák elősegítik az alkalmazkodást a környezeti feltételekhez, közreműködnek a természetes immunitásunk kialakításában és fenntartásában, és legnagyobb immuno-endokrin szervrendszerünk – az emésztőrendszer működésében. A mikrobiom és ember ökoszisztémája kölcsönös egymásrautaltságának jelentőségét az utóbbi évtizedben fokozódó tudományos érdeklődés kíséri. Kutatásaink során felismertük, hogy a mikrobiom természetes forrásai a környezeti mikrobák. A felborult egyensúlynak, a szimbiózis helyreállításának – (rebiózis) – folyamata mind étrendi, mind életmódbeli változtatásokat igényel. Ezt a területet kutatava tettünk szert némi ismeretre, melyek segítségével nyújthatunk támogatást a hozzánk fordulóknak. 
Célunk, hogy a civilizált életmód miatt csökkent aktivitású, degradálódott mikrobáinkat természetes módon pótolhassuk, ezért kidolgoztuk, gyártjuk és forgalmazzuk a Herbaferm termékeket.

https://herbaferm.hu/

EMMA alapítvány

 

Az EMMA Egyesület tevékenységének előterében a várandósság, a szülés, és a kisgyermeknevelés évei állnak. Ingyenes zöld számot működtetnek a szülésük során erőszakot átélt anyáknak, és mindenkinek, aki úgy érzi, nehéz megküzdenie az anyaság kihívásaival. Műhelyeket és támogató csoportokat szervezünk, információt szolgáltatunk, érdekérvényesítő munkát végezünk, és aktívan jelen vagyunk az anyákat érintő társadalmi párbeszéd minden szintjén – ezekben pedig a női perspektívát képviselik.
Mindemellett hiszünk a nők közötti összefogás és szolidaritás erejében. Arra biztatjuk, abban támogatjuk a nőket, hogy tegyenek önmagukért és egymásért, és vállaljanak felelősséget a társadalmi szintű változásért is.
Segítőként és szakemberként elsődlegesnek tartjuk, hogy ne szakadjunk el a nők által megélt valóságtól, az anyák tapasztalatait egyéni-közösségi-társadalmi összefüggéseiben fogadjuk be, értsük meg, és a változásra ennek tudatában törekedjünk.
Hiszünk abban, hogy minden nőt, élete minden pillanatában egyenlő módon megillet a méltóság, a biztonság, a szabadság és az önrendelkezés. A női életet összetettségében éljük és látjuk, meggyőződésünk, hogy annak egyes aspektusai, kihívásai egymással összefüggenek, ezért elkötelezettek vagyunk a nőtémákban aktív csoportok együttműködése mellett.

Alapértékeink a szabadság, hitelesség, elfogadás és örömteliség, amelyeknek a megélésére törekszünk személyes, szervezeti és közösségi szinten.

https://emmaegyesulet.hu

TOVÁBB OLVASOM

HORMONMENTES.HU

 

A hatéves Hormonmentes.hu nemcsak egyedi fogamzásgátlási termékeiben, de teljes termékpalettájában a nőiséget és a természetességet, a fenntarthatóságot tűzte zászlajára. Nehéz összefoglalni, hogy milyen tevékenységeket is végzünk, mert családi vállalkozás létünkre sok mindenben benne vagyunk. Nem egydimenziósan gondolkozunk a vásárlóinkról, és sosem egy termékben, hanem a problémák megoldásában gondolkozunk. 
Kínálatukban a pesszáriumok, az ovulációs hőmérők, a menstruációs kelyhek, a biobetétek és az egészségmegőrzést támogató vitaminok a bástyákat, a csúcsot pedig az online tanfolyamaink jelentik.
A termékenységtudat hazai úttörőiként, az első online termékenységtudat-tanfolyamon a tudatos nőknek kínálunk új életszemléletet. A termékenységtudat-módszer segítségével megtanulhatják, hogy lehet mélységeiben követni a ciklust, és hogyan lehet ezt a tudást biztonságos, hormonmentes fogamzásgátlásra, babatervezésre vagy az egészségi állapotuk, hormonháztartásuk nyomonkövetésére alkalmazni. A Fogamzásgátló abbahagyása utáni tanfolyam pedig hiánypótló tudáscsomagot jelent azon nők számára, akik szeretnék tudni, hogy mire számíthatnak a hormonális fogamzásgátló letétele után.

https://hormonmentes.hu

TOVÁBB OLVASOM

This is Redy

 

A This is Redy menstruációs bugyi márka 2019-ben azzal a céllal indult, hogy a nők számára egy testpozitív, eco-friendly és vegán megoldást nyújtson a véres napokra. Azóta a mosható, többféle méretben, színben készülő fehérneműből már több, mint 20.000 db talált gazdára, köszönhetően annak, hogy használatával nincs szükség egyéb eszközre, nincs átázás, nincsenek szagok, helyette kényelem és biztonság van azokon a napokon is (mert akár egész napon át is viselhető), és ha mindez még nem lenne elég: jól is néz ki, akár egy normál fehérnemű, a menstruáció alatt termelt szemét pedig nullára csökkenthető vele.
A felszabadult, környezettudatos menstruáció tehát itt hever a lábunk előtt, nekünk csak élni kell a lehetőséggel és üdvözölni a nőiességünket. Mert bizony a Redyvel olyan lesz, mintha nem is menstruálnál, hiszen csinos és kényelmes, akár egy basic fehérnemű, a szupererejét adó legmodernebb textileknek köszönhetően viszont az erős vérzéssel párosuló napokon is akár egész nap viselheted, egyéb eszközök nélkül.

De milyen anyagok vannak a bugyiban, és mit tudnak pontosan?
A biztonságérzetet 3 réteg együttes ereje adja. A bőrrel érintkező legfelső anyag azonnal átvezeti a vért, és azt nem is engedi se tovább se vissza. A középső a vér megtartásáért – saját súlyának többszörösét is képes magába zárni, így alkalmanként 1,5-2,5 tamponttól tehermentesítve a Földet – és az esetleges szagok semlegesítéséért felelős. Az utolsó, legkülső réteg pedig nem engedi a folyadékot kiszivárogni, mégis lélegzik, ezáltal komfortérzetet biztosítva viselőjének.
És ha mindez nem lenne elég, a testbarát és környezetkímélő mivolta mellett hosszú távon gazdasági szempontból is kedvezőbb megoldást nyújt, mint az eldobható menstruációs eszközök. Egyszóval tényleg tökéletes a menstruációhoz, de nemcsak ahhoz!
A termék sikerén felbuzdulva a This is Redy csapata már a tisztasági bugyit is elhozta nekünk, hogy többet a tisztasági betéttel se legyen gondunk, és a menstruációs hulladékot is tovább csökkenthessük.
Ha szeretnél még többet megtudni a This is Redy mensibugyijairól, az alábbi linkeken minden fontos infót és érdekességet megtalálsz:
https://thisisredy.com
https://www.instagram.com/thisisredy
https://www.facebook.com/thisisredy

TOVÁBB OLVASOM

NATURAL SKIN – SZEMESNÉ GRASL VERONIKA

a NaturalSkin koncepció megálmodója, kozmetikus 

Zöldítsd ki a neszeszered! – ez a NaturalSkin jelmondata. Ez a gondolat az elmúlt évek során egyre erősebben és visszavonhatatlanul meghatározza filozófiánkat.
A NaturalSkin alapjait több mint 10 éve a természetes és bio kozmetikumok népszerűsítésével, forgalmazásával fektettük le. Az, hogy mit gondolunk a bőrápolásról, milyen alapanyagokban és hatóanyagokban hiszünk és milyen elvek szerint választunk ki márkákat, innen eredeztethető. Azonban, ahogy a körülöttünk lévő világ változik, új bőrápolási trendek jelennek meg, hatékony összetevőket fejlesztenek ki, mi a Natural Skin-nél is változunk, figyeljük és teszteljük ezeket a trendeket. Számunkra a CLEAN BEAUTY jelenti azt az új irányt, amely összeegyeztethető alapításunkkor lefektetett alapelveinkkel.
Az évek alatt a cég rengeteg csodás márkával és partnerrel bővült, egy ambiciózus, stabil céggé nőtte ki magát. A cégünk egyik legnagyobb része, az idén megújult webshopunk.

Szigorú elvek szerint választjuk ki, hogy mely márkák, milyen termékek kaphatnak helyet kínálatunkban. Az első és legfontosabb szempont az összetevők, azok minősége és eredete. A NaturalSkin alapelve, hogy olyan alapanyag nem lehet a termékekben, amely kétségeket vet fel és több szervezet által vitatott.

Vásárlóink bőrápolási rutinja úgy lesz kerek és egész, hogy bőrápolási és smink termékeink professzionális kezelésekben is elérhetőek kozmetikusainknál.

Büszkék vagyunk arra, hogy a NaturalSkin:

  • 100% vidéki, családi vállalat
  • 100% női vállalat: minden alkalmazottunk nő, hiszen tudjuk, hogy egy sikeres nő mögött, még több sikeres nő áll és segíti egymást
  • 100% szakmai hattér: kozmetikusok, bőrápolási tanácsadók és 10 év a szépségiparban eltöltött tapasztalat
  • 100% újrahasznosítás: minden csomagolóanyagot újrahasznosítunk és felhasználunk, a csomagokban lebomló töltőanyagot használunk
  • 100% elkötelezettség: minden terméket alapos vizsgálatnak vetünk alá, mielőtt a webshopra felkerülne
  • 100% garancia: több, mint 10.000 elégedett vásárló 0% reklamáció
  • 100% elfogadás: célunk egy barátságos környezet megteremtése, mi nem ítélkezünk milyen bőrápolási rutinban, eszközökben és folyamatokban hiszel, a kínálatunk a mi elveinket és hitünket tükrözni, de végül TE döntesz!

https://www.naturalskin.hu

TOVÁBB OLVASOM

Körforrás

 

A családi vállalkozásként 2016 óta működő Hulladékmentes.hu Magyarország első, zero waste eszközökre specializálódott webáruháza, valamint a hulladékmentes életmód terjesztésére és oktatására szakosodott oldala. Amellett, hogy szakértői szemmel válogatott hulladékmentes és hulladékszegény alternatívák elérésben segíti a magyarokat, a zero waste életmód mozgalom hazai úttörője, továbbá – társadalmi célú tevékenységét a kezdetektől szem előtt tartva – a környezetvédelmi szemléletformálás elkötelezett híve.
Szolgáltatói tevékenységünk részeként az alapító-tulajdonos, Kump Edina révén online (Hulladékmentes tanfolyam) és offline (előadások) oktatási tevékenységet is végzünk.
Fontos számunkra, hogy a hulladékmentes törekvés mellett a fenntarthatóbb, környezettudatos életvitel területén is megbízható tájékozódási pont legyünk azok számára, akik a pozitív, előremutató, működőképes és valóban zöld megoldásokat keresik.
Ha még sosem hallottál a zero waste életmódról, kezdd itt: 30 napos hulladékmentes kihívás.
Honlapunk mellett megtalálsz még minket a Facebookon, az Instagramon és a Pinteresten is.

körforrás.hu

A Wise Tree Naturals-ról – Dr. Bíró Szabolcs szemével

 

Egész életemben az innovatív, tudás alapú kihívásokat keresem. Ez az egyik legfőbb személyes motivációm. Vegyészmérnökként számomra a termékek és technológiák létrehozása az a szolgálat az emberek felé, ami egy lelkiismeretes orvosnak a gyógyítás, vagy egy óvónőnek a gyermekekkel való törődés határtalan öröme.
A belső hajtóerőimnek engedve folyton folyvást jobb szeretnék lenni. Ennek következtében majdnem 30 éves koromig csak iskolába jártam (és a tudásszomj azóta se mérséklődött). Egy olyan pezsgő szellemi műhelyben szocializálódtam, ahol a tudás értéke szervesen ötvöződött a gyakorlatiassággal, tapasztalati tudással. Nem szobatudósok képzése volt a cél. Ezért természetesen végtelenül hálás vagyok a nemzetközi szinten is elismert témavezetőimnek.
A műszaki doktori fokozatot (Ph.D.) ásványolaj-és petrokémiából szereztem. Ezt követően tüntettek ki a Magyar Tudományos Akadémia egy igen rangos díjával, egy olyan világszabadalom első számú feltalálójaként, ami az egyik legjelentősebb magyar olajipari eredmény az elmúlt 40 évben.

A kőololajiparban eltöltött időszakban hatalmas korlátként éltem meg, hogy az olajipari vállalatok méreteikből és struktúráikból adódóan nagyon lassan, nehézkesen változtatnak és változnak. Én viszont gyors és rugalmas, ugyanakkor nagyon innovatív, tudáson és tapasztalati tényeken alapuló területen és cégben tudtam csak elképzelni magam. Ilyen értékek mentén született meg a Wise Tree Naturals (WTN), és ilyen értékek mentén működik ma is.

Jól ismerem a szénhidrogénipari anyagokat, és jártam már „néhány” kőolajfinomítóban, így nem kérdés, hogy csakis természetes anyagok felhasználásával fogok egészségmegőrző termékeket fejleszteni. Ebből fakadóan az is nyilvánvaló, hogy gyorsan felismerem, ha egy termékben valóban minőségi anyagok vannak, vagy pusztán ámítás az egész.

A Wise Tree Naturals-nél a termékfejlesztés azt jelenti, hogy mindig egyedi termékösszetételt alkotunk, ahol az alapanyagokat nem a divatnak, hanem a célnak megfelelően válogatjuk össze. Kiemelt figyelmet fordítunk, hogy mi az, ami ténylegesen együttműködik a megfelelő hatás elérése érdekében.

A termékfejlesztésekhez kizárólag angol nyelvű lektorált szakirodalmat és szabadalmakat használunk. Minden termékünk fejlesztése és gyártása Magyarországon történik.

Nem az „eladási mutatók növelése minden áron” a cél. Büszke vagyok, hogy a kollegáim sokszor lebeszélik a hozzánk forduló embereket arról, ha indokolatlanul túl sok terméket szeretnének tőlünk vásárolni. Helyette gyakran, inkább hatékonyabb táplálkozási- és életmód tanácsokkal látják el a hozzánk fordulókat. És ezt nem csak mondjuk, hanem így is éljük a mindennapokat!

Örömömre egyre több szakértő partnerünk van. Nekik mindig örülünk, és soha nem várjuk el, hogy kizárólag a mi termékeinket ajánlják. Mindenkinek a saját kezében van a döntés joga!

https://wisetreenaturals.hu

TOVÁBB OLVASOM

Endometriózis magyarország alapítvány

 

Az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány elkötelezetten dolgozik azért, hogy a nők felismerjék: a menstruációs fájdalmak és a zavarok nem természetes jelenségek. A háttérben egy súlyos betegség, az endometriózis állhat. A fájdalmas menstruációtól szenvedő nők közül minden második endometriózisban érintett, azonban sokan közülük nem is sejtik a fájdalom okát. Az endometriózis világszerte 198 millió, Magyarországon több mint 200.000 nőt érint és a meddőség vezető oka.
Küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az endometriózis tüneteire, időben történő felismerésére, a fájdalmas menstruáció veszélyeire, okaira, valamint, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk a betegségről és annak kezelési lehetőségeiről.
Célkitűzésünk, hogy a nők minél hamarabb felismerjék, hogy tüneteik hátterében endometriózis állhat, ne érezzék magukat egyedül, a környezetük végre komolyan vegye a panaszaikat, hogy újra fájdalom nélkül éljenek, és hogy lányaink egészségtudatosabbak legyenek: ne higgyék el, hogy a fájdalmas menstruáció természetes jelenség! Emellett kiemelt célként fogalmaztuk meg az egészséges életmód, a női egészségtudat, a nőiesség tudatosítását 3 területen: ismeretterjesztés, nevelés, oktatás.

Eszközünk a széles körű edukáció, melynek egyik eleme a Lucy applikáció, amely a női egészség és termékenység megőrzésén túl kutatási célokat is szolgál.

Jövőképünk egy olyan társadalom, ahol a nők ismerik testük működését, felismerik, ha egyensúlytalanság lép fel szervezetükben, tájékozottak a hagyományos orvoslás nyújtotta kezelési lehetőségekkel és az azt kiegészítő alternatív terápiákkal kapcsolatban, és képesek a megszerzett ismereteiket tudatosan alkalmazni.

2018. március 8-án öt női egészséget támogató civil szervezet összefogásaként létrejött a Női Liga, melynek a Női Egészségért Alapítvány is aktív tagja. Az összefogás célja, hogy még hatékonyabban tudjuk képviselni az érintettek érdekeit és hatásosabban tudjunk fellépni a női egészséggel kapcsolatos edukáció és az egészségmegőrzés érdekében. A Női Liga tagjairól, tevékenységéről még többet megtudhatsz az Endometriózis Magyarország blog oldalán.

https://endometriozismagyarorszag.hu

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu

TOVÁBB OLVASOM

Táplálkozás Beállítás

 

Táplálkozás-Beállítás™ névre keresztelt módszerünk az egyéni sajátosságok figyelembevételével kialakított, személyre szabott étrend (megelőzési célú vagy célzott táplálkozásterápiákon alapuló), ahol egy különlegesen felépített ismeretanyag segítségével egy életre szóló tudást és eszköztárat nyújtanak át az egészségük iránt elkötelezetteknek. 
A küldetés pedig több, mint 10 éve változatlan: mindenféle dogmák, érdekek, és megtévesztő információk nélkül megmutatjuk a kiutat a táplálkozási „tanácsok” útvesztőjéből… emellett komplex és gyakorlatias tudásanyagot közvetítünk az élelmiszer- és táplálkozástudomány összefüggéseiről, kortárs táplálkozáskalauz jelleggel.
Szakmai csapatunk célja, hogy hidakat építsen a hagyományos orvoslás és a tudományosan is alátámasztott, természetes módszerek között: alkalmazott élelmiszer- és táplálkozástudomány, fito- és organoterápia, speciális laborvizsgálatok, orthomolekuláris megközelítések, funkcionális nézőpontok, stb. Évek óta rendszeres vendégelőadók vagyunk több orvosi egyetemen, egészségügyi képzéseken, sportszakmai szervezeteknél és “fitness-iskolákban”. Partnereinkkel nem egy-egy elvet képviselünk, hanem átfogó megközelítéseket: célirányosan és megoldás orientáltan.

https://taplalkozasbeallitas.hu

NutriBalance

 

Célunk, hogy ellássuk ügyfeleinket az egészségi állapotuk javításához (vagy éppen élethosszuk meghosszabbításához) szükséges étrend-kiegészítőkkel és hozzájuk kapcsolódó átfogó ismeretekkel. A termékeket elsősorban a Táplálkozás-Beállítás™, a GAL, a YiYa és a NOW termékcsaládok szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló legfrissebb tudományos kutatások figyelembe vételével.
Szakmai céljaink fényében számos saját márkás terméket kínálunk (Freyagena és Freyagena Balance), emellett kizárólagos hazai képviselői vagyunk olyan neves márkáknak, mint a Iodoral vagy a TerraFlora.
A megfelelő étrend-kiegészítők komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához vagy éppen visszaszerzéséhez. Küldetésünk az, hogy mindezt körültekintően és lelkiismeretesen támogassuk.
A Freyagena és Freyagena Balance termékek alapanyagai elismert európai, japán, ausztrál és USA-beli beszállítóktól származnak; kínai, indiai, tibeti hagyományos “gyógyászatok” alapanyagai szigorú európai uniós szabályozás alatt történik, valamennyi alapanyagunkat európai laboratórium is bevizsgálja. Szigorúan lektorált, nemzetközi sztenderdeknek megfelelő kutatásokra támaszkodunk, nem kötünk olyan kompromisszumokat, amelyek miatt a termék hatékonysága vagy biztonságossága (pl. glutén- és tejszármazékmentesség) kérdéssé válna.

 

https://nutribalance.hu