Útmutató a tökéletes menstruációhoz

Győzd le a PMS tüneteit

Ismerősek az alábbi tünetek?

“Most értem a végére a PMS e-booknak és minden sorát imádtam! Nagyon sok új szempontot adott, tökéletesen kiegészíti az eddigi tudásomat a ciklusomról, a PCOS-em, inzulinrezisztenciám kapcsán felmerülő életmód kérdésekhez is új szempontokat adott. Hiánypótló ez a fajta teljesen holisztikus szemlélet. Átböngésztem a forráshivatkozásokat is, és azt hiszem ez most megint egy új szint a saját működésem megismerésében. Nagyon-nagyon ajánlom mindenkinek. Ebben a hónapban már követem.”

Csilla

Emiatt gyakran érzed úgy, hogy…

Dr. Varga Zsuzsanna vagyok. Anya, családorvos, hatha jóga oktató, integrált és funkcionális orvoslás szemlélettel gondolkodó orvos, FEMM Health termékenységtudat oktató. Több évi háziorvosi és üzemorvosi munkám során szembesültem a problémával, hogy bár rengeteget tanultunk az egyetemen, majd a szakorvosképzés során is mindenféle betegség diagnózisáról, kezeléséről, de a legtöbb krónikus betegséggel igen keveset tudtunk kezdeni. Ezért kezdtem el a funkcionális és integrált orvoslással foglalkozni. 

Azóta elvégeztem Dr Aviva Romm Women’s Functional & Integrative Medicine Professional Training Program-ját, ahol funkcionális és integrált orvoslást tanultam 1 éven keresztül, női fókusszal, a FEMM cikluskövetés oktató képzését és a FEMM Medical Management képzését.

Praxisban töltött évek alatt nagyon sok nővel találkoztam, akiknek pajzsmirigy betegségük megnehezítette életüket. Ekkor kezdtem el összeszedni a lehetséges gyógymódokat, életmód terápiákat, illetve tudományos cikkeket, amelyek alátámasztják a gyakorlatban is tapasztalt pozitív változásokat. Ezekből született meg ez az összefoglaló.

Szeretnélek megkímélni a sok keresgéléstől, ezért most a kezedbe adom mindazt, amit tanultam, összegyűjtöttem, tapasztaltam az elmúlt 10 évben!

Miről lesz szó az E-bookban?

I. Miért tartjuk a PMS-t „normálisnak”?

Nőként azt tanították nekünk, hogy a menstruáció szinonimája a szenvedésnek. Miért is?

II. A menstruációd az általános egészséged mutatója

A menstruáció, a ciklusod az általános egészséged mutatója, vagy mondhatjuk azt is, hogy nőknél ez az ötödik életjelenség.

III. A menstruációd és a stressz

A menstruáció, a ciklusod az általános egészséged mutatója, vagy mondhatjuk azt is, hogy nőknél ez az ötödik életjelenség. A folyamatos stressz a HPA – tengely (hipotalamo–hipofízis–mellékvesekéreg tengely) diszfunkciójához, a kortizol elválasztás zavarához, valamint szabálytalan vagy hiányzó menstruációkhoz vezethet.⁠

IV. Mi okozza a PMS-t? Miért történik veled?

A premenstruációs tünetek a hormonegyensúly felborulásának következményei, nem pedig a menstruáció elkerülhetetlen részei.

V. Miért nem működött semmi, amit eddig kipróbáltál?

A PMS „kezelésének” konvencionális lehetőségei csak a tüneteket fedik el. Nem foglalkoznak a kiváltó okokkal.

VI. Táplálkozás, táplálékkiegészítők és életmód stratégiák a PMS megszüntetéséhez

A PMS-t kiváltó hormonegyensúly problémákat életmód-változtatásokkal lehet kezelni, ideértve a táplálkozást, az étrend-kiegészítőket és az öngondoskodást/ énidőt.

+Hogyan kezeld a PMS során a kívánósságod?

+Legjobb ételek a PMS ellen

+A legjobb kiegészítők a PMS ellen

„Mióta az eszemet tudom voltak PMS tüneteim. Igencsak megnehezítette az életemet az állandó, visszatérő menzesz előtt kopogtató fejfájás, alhasi görcs, hasmenés, emlőduzzanat és ingerlékenység. A nőgyógyászomtól max egy vállrántást, rosszabb esetben egy doboz fogamzásgátlót kaptam. Olvasgattam én sok helyen, de végre találtam egy alapos, és értelmes összefoglalót, arról, hogy miért van ez velem, és, hogy mi az, amit én tehetek magamért. Én már csinálom is szorgalmasan! Ennyi pénzt tuti megér bárkinek! Köszönet érte és sok sikert nektek!”

Betti

Valódi eredmények

Nézd meg hogyan változott 3 hónap alatt a ciklus görbe, és milyen fizikális változásokat tapasztalt Noémi az e-book-ban tanultak beépítése után:

“Lassan három hónap telt el azóta, hogy elolvastam az Útmutató a tökéletes menstruációhoz e-bookot. 

A könyvben olvasottakat módszeresen elkezdtem beépíteni az életembe, és most, közel három hónappal és két ciklussal később ezeket tapasztalom:

Az első ciklus végére, azaz kb 4 hét után:

A második ciklusban pedig radikális változások jöttek:

Előtte

Utána

A tanácsok beépítése az életembe pedig nem jelentett megterhelő mértékű erőfeszítést, sőt, annyira gyors és megerősítő a hatás, hogy nem is jut eszembe máshogyan lenni. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ezzel a holisztikus szemlélettel nézhettem rá a problémáimra, és a saját erőmből, a saját döntéseimmel változtathattam meg az állapotomat.”

Tudtad?

tünet köthető a PMS-hez. Ugye nem is olyan vicces?! Előfordulnak érzelmi, fizikai és észlelési panaszok.
0
tapasztal kellemetlen tüneteket a menstruáció előtti időszakban
0 %
tapasztal olyan erős tüneteket, amik miatt hiányzik az iskolából vagy a munkából.
0 %
szenved PMDD-ben - azaz premenstruációs disztrófiás rendellenességben.
0 %

Mi leszünk a Te virtuális mentoraid!

Dr Varga Zsuzsanna

Családorvos vagyok, 2 gyermekes anyuka, cikluskövetés- és hatha jóga oktató. 

Több évi háziorvosi és üzemorvosi munkám során szembesültem a problémával, hogy bár rengeteget tanultunk az egyetemen, majd a szakorvosképzés során is mindenféle betegség diagnózisáról, kezeléséről, de a legtöbb krónikus betegséggel igen keveset tudtunk kezdeni. Ezért kezdtem el a funkcionális és integrált orvoslással foglalkozni.  

Azóta elvégeztem Dr Aviva Romm Women’s Functional & Integrative Medicine Professional Training Program-ját, ahol funkcionális és integrált orvoslást tanultam 1 éven keresztül, női fókusszal, a FEMM cikluskövetés oktató képzését és a FEMM Medical Management képzését.

Praxisban töltött évek alatt nagyon sok nővel találkoztam, akiknek PMS illetve PMDD tünetei voltak, és emiatt többször hiányoztak munkahelyükről, iskolából. Sajnos a konvencionális orvoslás nem tudott nekik megoldást nyújtani, tüneteiket csupán elnyomták, illetve megtanultak a fájdalommal élni. Ekkor kezdtem el összeszedni a lehetséges gyógymódokat, életmód terápiákat, illetve tudományos cikkeket, amelyek alátámasztják a gyakorlatban is tapasztalt pozitív változásokat. Ezekből született meg ez az összefoglaló.

Szeretnélek megkímélni a sok keresgéléstől, ezért most a kezedbe adom mindazt, amit tanultam, összegyűjtöttem, tapasztaltam az elmúlt 10 évben!

Hofgárt-Ékes Noémi

Mivel a PCOS gyakorlatilag azóta van jelen az életemben, mióta a hormonrendszerem működésbe lendült, a női testről kialakult alapvető képemet a kezdetektől a kiismerhetetlenség és a káosz határozta meg. Az ezzel való szembenézést elkerülendő közel egy évtizeden keresztül használtam különböző hormonális fogamzásgátlókat. Hittem abban, hogy ez egy forradalmi, 21. Századi megoldás egy ősi kellemetlenségre. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

A gyermekeim születése – ahogyan ez általában lenni szokott – alapvetően változtatott meg mindent. Először nem múló kíváncsiságot hozott a szülés testi-lelki folyamataival kapcsolatban. Ezért dúla lettem: nőket kísértem a szülésük, vagy éppen perinatális veszteségeik útján. A munkám kapcsán rengeteget tanultam a női test működéseiről és természetes ritmusáról, de továbbra is úgy éreztem, hiányzik valami a puzzle-ból

Egyre jobban kezdett érdekelni a terhességen és a szülés körüli időszakon túl a női test hétköznapi működése is, a teljes rendszert szerettem volna átlátni – természetesen főként “felhasználói” oldalról. Tanulmányozni kezdtem a cikluskövetés lehetőségeit, és szakítottam a hormonális szerekkel. Az út eleje rögös volt, később azonban kiderült: a ciklustudatosság nemcsak a testi működéseim homályos foltjairól és gondjairól rántotta le a leplet, és tette őket hozzáférhetővé, sőt kontrollálhatóvá számomra. Legalább ekkora jelentőséggel bírt az önismereti utam tekintetében is. Úgy éreztem, hogy felelősségem megosztani a világgal, hogy milyen erőforrások rejlenek bennünk, nőkben – így vezetett az utam a FON csapatához.

Mindig is az egyik legfontosabb feladatomként gondoltam arra, hogy a nők életét megnehezítő problémák ellen küzdjek. Aktivistaként, kommunikációs munkatársként az EMMA Egyesületben dolgozom azért, hogy egy anyák számára is élhetőbb társadalmat teremtsünk. A FON-teamet pedig abban segítem, hogy minél több nőt jutassunk hozzá ahhoz az elengedhetetlenül fontos ismeret halmazhoz, amely – tapasztalatból tudom – életeket, sőt, női generációk működését változtathatja meg. A testtudatossághoz, a női test felhasználói kézikönyvéhez való hozzáférés az én szemléletemben minden nő alapvető joga. 

Hiszek abban, hogy az egészségünkért és a lányaink könnyebb boldogulásért is fontos, hogy a lehető legszélesebb körben tudjuk terjeszteni a funkcionális szemléletet a női egészséggel kapcsolatban – írásaimmal és cikkeimmel, a tapasztalataim megosztásával ebben a feladatban segítem a FON csapatát és a nőket egyaránt.

„Sziasztok! Szeretném megköszönni ezt az eBook-ot nektek!  Senkitől nem kaptam még ennyire egyszerűen nagyszerű, összeszedett információkat, mint ebből a kis könyvből. Igyekszem mind beépíteni az életembe, és remélem a lányomnak már nem kell annyit szenvednie, mint anno nekem! Sok sikert, és hálám üldöz!”

Timi

Miért egyedülálló ez az e-book?

Az Útmutató a tökéletes menstruációhoz e-book-ból megtudhatod:

Mi az, amit kapsz?

Útmutató a tökéletes menstruációhoz E-book csomag

Tartalma:

Ajándék tervező és napló

Pms érzetek/érzések naplózása

Cikluskövetés előadás + ebook

A CIKLUS PRO csomagban megkapod a “Minek nekünk a cikluskövetés?” 1 órás előadás felvételét + az előadás kivonatát PDF formátumú e-book-ban.

Ha elsajátítod a ciklustudatosság képességét, soha nem látott módon tudsz majd kapcsolódni a gyökereidhez.  Itt most ebben a videóban szeretnék abban segíteni, hogy másképp lásd a ciklusodat – úgy, mint a saját személyes életjeled, amiből rengeteg mindent megtanulhatsz.

Miről szól a videó?

+ 3 napos minta táplálkozási útmutató

A CIKLUS PRO csomagban még kapsz ajándékba egy táplálkozási útmutatót is, amelyben egy 3 napos étrendet találsz a Táplálkozás Beállítás jóvoltából.

Reggeli, tízórai, ebéd és vacsora, hozzávalók, és elkészítési javaslatok, rövid útmutatóval, PDF formátumban.

“A Funkcionális Orvoslás ebookjának hála rengeteg olyan összefüggésre jöttem rá, amire magamtól soha nem gondoltam volna. Sehol nem hallottam korábban például arról, hogy a bélflórám állapota hozzájárulhat a menstruációs panaszaimhoz, így teljesen új irányból közelíthettem meg a hormonrendszeremmel kapcsolatos problémáimat. A legjobban annak örültem, hogy mindezt otthonról, személyes konzultáció nélkül tehettem meg – két-három ciklus után már érezhető is volt a javulás! Egészen új élmény, hogy mennyi mindent vagyok képes megtenni magamért!”

Zsófi

Kiegyensúlyozott ciklusok PMS nélkül

Ha olyan hormonális egyensúlytalansággal összefüggő tüneteket tapasztalsz, mint a PMS, görcsök, puffadás, pattanások, fáradtság, szomorúság, migrén, esetleg kimaradó vagy szabálytalan menstruációk, akkor megpróbálhatod a szokásos gyógymódokat… és ismét zsákutcába tévedsz. Lehet, hogy kipróbáltál már kiegészítőket, de nem értél el vele eredményt.

Bármi is volt az előzmény, a megfelelő helyre jöttél. Az étrend-kiegészítők, a táplálkozás és a tudatosság javíthatnak a tüneteken és a szervezet egyensúlyának visszaállításában. Ez az útmutató megmutatja, hogyan.

PMS-val való megküzdésben is van egy pont, ahol döntened kell arról, hogy elfogadod azt, amit a modern nyugati orvoslás kínál neked, vagy dönthetsz úgy is, hogy más utat választasz és az előbbiekre nem tényként, hanem csak egy lehetőségként tekintesz. Ha szeretnél többet tenni magadért olvasd el ezt az E-book-ot.

Ha foglalkozol a hormonegyensúly hiány okával, és azokat az étkezéssel, életmóddal gyógyítod, akkor megszüntetheted a PMS tüneteit. Továbbra is zajlik majd a menstruációs ciklus négy szakasza, ciklikusan, ahogyan kell, csak most már a PMS tünetei nélkül. 

Mennyibe kerül?

PMS e-book csomag

5.990 Ft (Bruttó)

Útmutató a tökéletes menstruációhoz E-book

Egy 80 oldalas PDF formátumú bármilyen eszközön olvasható részletes e-book telis tele csupa hasznos, gyakorlatias életmód, táplálkozási tanáccsal, táplálékkiegészítő és gyógynövény javaslattal, hogy végre megszüntethesd a PMS tüneteit. 

Menstruációs Napló, Pms érzetek/érzések naplózása

AJÁNDÉK  – A “Menstruációs Napló és Tervező” című füzetet – PDF formátumban, mely segítségével könnyedén követheted a tüneteidet, valamint találsz heti és napi tervezőt, táplálkozási naplót is, és helyet a jegyzeteidnek.

Ciklus PRO csomag

7.990 Ft (Bruttó)

Figyelem! Az e-book nem helyettesíti az orvosi konzultációt és nem kezel egészségügyi problémákat. Fennálló egészségügyi probléma, bizonytalanság esetén feltétlenül konzultálj kezelőorvosoddal!

100% Biztonságos vásárlás

Adataidat a te hozzájárulásod nélkül soha, senkinek nem adjuk ki! Az oldalunk SSL tanúsítványa a biztosíték arra, hogy a megadott adataid nálunk biztonságban vannak.

Bankkártyás fizetés esetén a tranzakció a külső banki partnerünk (Stripe) rendszerén keresztül történik. A Stripe fiókkal lehetőség van az összes Visa, Mastercard és Maestro kártyatípus elfogadására.

Ez egy teljesen biztonságos módja az online vásárlásnak, és mi természetesen nem rendelkezünk a bankkártya információiddal.
Kattints ide, ha többet szeretnél tudni a Stripe-ról!

Hosszútávú célunk, hogy segítsünk itthon is széles körben elérhetővé tenni használható, gyakorlatias információkat, javaslatokat, természetes és biztonságos gyógymódokat integrált és funkcionális orvoslás szemlélettel. Ezen dolgozunk minden nap most már egyre többen ebben a kis csapatban. Ezzel támogatod a mi munkánkat. Illetve mi is támogatunk jó ügyeket. Minden vásárlásod 1%-val segítesz nekünk is segíteni! Szeretnénk ugyanis elindítani egy karitatív vonalat is, ahol workshopokat, előadásokat tervezünk tartani női egészség témában rászorulóknak, illetve iskoláknak!

Kérd most az ebook csomagot és megspórolsz magadnak rengeteg időt, utánajárást, hiszen egyben megkapsz minden szükséges információt, aminek segítségével el tudsz indulni.

Aggódsz, hogy megéri-e megvenni az e-book csomagot?

ÉN HISZEK BENNE, EZÉRT GARANCIÁT IS VÁLLALOK!

Biztos vagyok benne, hogy hasznosnak fogod találni az anyagokat.

Ha a vásárlást követően valamiért mégsem tetszik az e-book, semmi újdonságot és hasznosat nem találtál benne, és ezt jelzed nekem e-mailben a vásárlást követő 5 napon belül, akkor visszautalom neked a teljes vételárat. Ha nem jelzel 5 napon belül, az e-book költségét nem tudom visszatéríteni a későbbiek során.

Gyakran ismételt kérdések

A csomagban lévő e-book-ot bármilyen eszközről (okostelefon, laptop, tablet) megnyitható PDF formátumban kapod meg.
Kattints a „Megrendelem” gombra, tedd a kosárba az eBookot, majd kattints a „Tovább a pénztárba” gombra. A pénztárban töltsd ki a megrendelő űrlapot, ezután kattints a “Tovább a fizetéshez” gombra! Nincs más hátra, fizesd ki az eBook árát! Várd meg míg a tranzakció megtörténik. A sikeres fizetést követően azonnal le is tudod tölteni az eBookot. A számlát egy e-mailben fogom neked elküldeni. Ebben az e-mailben is megkapod a letöltések linkjét.

Nálunk csak bankkártyás fizetés lehetséges!

A gombra kattintva azonnal tudsz is fizetni a Stripe biztonságos fizetési felületén.

A Stripe által elfogadott bankkártya típusok: összes Visa, Mastercard és Maestro kártyatípus (Visa Electron, Visa-Dankort, céges bankkártya, betéti kártya, hitelkártya, stb.).

Bankkártyás fizetés esetén a tranzakció a külső banki partnerünk (Stripe) rendszerén keresztül történik. Ez egy teljesen biztonságos módja az online vásárlásnak, és mi természetesen nem rendelkezünk a bankkártya információiddal.

A sikeres tranzakció után egy visszaigazoló e-mailt fogsz kapni, amiben megtalálod a számlát is. 

Az e-bookokat a sikeres fizetés után egyből le tudod majd tölteni egy külön felületről, ahová a rendszer irányít a fizetés után. Ezen kívül természetesen email-ben is megkapod a letöltések linkjét!

Minden e-Book-ot 30 napig tudsz letölteni! Eddig érvényes a link, amit kapsz, így kérlek figyelj rá, hogy idejében letöltsd, mert a 30 nap lejárta után már nem fogod elérni az anyagokat!

A tanfolyamon és az e-bookokban leírt információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az alapos orvosi vizsgálatot. Az ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért az oldal fenntartója nem vállal felelősséget. Tartósan fennálló vagy akut tünetek esetében is kérlek keresd fel kezelőorvosodat! Az oktatási anyagok célja, hogy hasznos információkkal szolgáljon.

Mit kell most tenned?

1. Töltsd ki a megrendelő űrlapot!
2. Fizesd ki az eBook árát!
3. Kész vagy! Aktiváljuk a hozzáférésedet az eBookhoz és az ajándékhoz! Fizetés után azonnal le is tudod tölteni őket, és e-mailben is megkapod! Töltsd le minél hamarabb, ne feledd 30 napod van rá, utána elveszted a jogosultságod!

Kérdésed van a megrendeléssel kapcsolatban?

E-mail: info@funkcionalisorvoslas.hu