Új vagy itt? Ismerd meg az alapelveinket!

Örülök, hogy itt vagy, üdvözöllek!

Dr. Varga Zsuzsanna vagyok, a Funkcionális Orvoslás Nőknek alapítója, integrált és funkcionális szemléletű orvos, FEMM Health Termékenységtudat és hatha jóga oktató.

A Te Tested, a Te Egészséged, a Te szabályaid

Mint Nő, Anya, Orvos több szemszögből is láttam már az egészségügyet. Tudom mennyire nyomasztó és frusztráló kihámozni a lényeget, abból, amit mondanak az orvosok, vagy olvasol a számtalan netes egészség fórumon. Eligazodni a számtalan diétás, egészségügyi javaslat közt. Hidd el még én is néha beleszédülök, pedig én orvos vagyok.

A Funkcionális Orvoslás Nőknek küldetése

A 21. Század egyik leggyakoribb megélései közé tartozik az, hogy úgy érezzük: külön pályán mozgunk, mint a testünk. Gyakran tapasztaljuk, hogy a testünk nemcsak nem segít minket a hétköznapokban, de valójában inkább ellenünk dolgozik.

Ha te is éltél át hasonlót, jó ha tudod: nem vagy egyedül! Nőként ugyanis még jobban ki vagyunk téve annak, hogy elszakadjunk a saját ritmusunktól, és úgy érezzük: nem beszéljük azt a nyelvet, amelyiken a testünk próbál kommunikálni velünk.

Talán kétkedéssel fogadod ezeket a sorokat, mert már túl vagy számtalan “béketárgyaláson” – életmódváltáson, kivizsgáláson, kutatáson, cikkek kereségélésén… Talán úgy érzed, hogy mindent megtettél már, de az a valami, amit hormonrendszernek neveznek, számodra nem is lehetne messzebb a rendszertől – inkább valami hektikus káosz.

A jó hír az, hogy a kulcs a működéseid helyreállításához mindvégig benned rejtőzött! Ezt a választ tudod megtalálni magadban, ha úgy döntesz, velem tartasz.

Egy kis energiabefektetéssel a tested rémisztően sokrétűnek és kaotikusnak ható működései tisztán követhető folyamattá válnak majd. Érteni fogod a jeleket, amelyeket küld, és képessé válsz arra, hogy a kisebb hibákat korrigáld, az esetleg felmerülő nehezebb kérdésekkel kapcsolatban pedig kompetens, avatott döntéseket hozhass az orvosoddal együttműködésben. A fókuszt a prevencióra helyezheted a tűzoltás helyett, megismerheted a lehető legjobb formádat, és tájékozott döntéseket hozhatsz magaddal kapcsolatban.
A küldetésem tehát az, hogy lebontsam a tested köré épített tabukat, és a megszerzett tudás által a kontrollt a te kezedbe adjam.

Őszintén hiszem, hogy testünk rendelkezik olyan öngyógyító kapacitással, mely felülmúl mindent, amit eddig hittünk róla.

Az oldal célja

A weboldal célja, hogy újragondold a testedhez, a ciklusodhoz, a hormonokhoz, a reproduktív egészségedhez fűződő viszonyodat – és a női életed minden szakaszában élettel telinek érezd magad.

A válaszok, amiket keresel léteznek! Itt nem lesz mellébeszélés, amit itt találsz, az a tudomány által támogatott természetes megközelítés a gyógyuláshoz, sok sok empátiával, ítélekezésmentesen. Tölts magadnak egy csésze teát, olvass és tanulj több különböző témában, és találj megoldásokat a problémáidra. Böngéssz a cikkek között, ismerkedj meg a természetes gyógymódokkal, csatlakozz a programokhoz, és fedezd fel az online közösségünket.

Írd át a hormonjaid történetét. Szerezd vissza a hatalmat a tested felett. Érezd magad otthon ismét a testedben.

Kinek és miben segít ez az oldal?

Hogyan segít a Funkcionális Orvoslás Nőknek?

Nem szeretnék egy újabb csoda módszert adni a kezedbe, és megmondani, hogyan cselekedj. Azt szeretném, ha magadénak tudhatnád azokat az alapvető fontosságú információkat, amelyek segítségével felismerheted a hormonrendszer működéséhez köthető kisebb egyensúly zavarokat épp úgy, mint a nehezebb, beavatkozást igénylő problémákat, betegségeket. Azt szeretném, ha lennének szavaid a tüneteidre, és ha képes lennél beszélgetésbe elegyedni a testeddel.

Ehhez kínálok neked programokat és e-bookokat, és heti rendszerességgel megjelenő cikkeket, amelyek segítségével minden szükséges tudást a magadénak tudhatsz majd.

Az egyik legfontosabb döntés, amit meghozhatsz, az, hogy eldöntöd, hogyan akarod érezni magad. Ha valódi megoldásokat szeretnél találni, amelyek a tüneteid gyökeréig hatolnak és segítenek visszaszerezni az egészséged, vagy egyszerűen csak szeretnél újra kapcsolatba lépni a nőiséged erejével, tarts velünk az úton. Folyamatosan töltök fel ingyenes anyagokat is, és a blogon is igyekszem elérhetővé tenni olyan cikkeket, amelyek segítenek neked eligazodni a rengeteg információ között. Ezek alapján már összeállíthatod a saját működéseid térképét, és nem érzed majd többé, hogy egy útvesztőben bolyongsz.

PROGRAMOK

Több programmal várlak benneteket, melyek mindegyike a hormonális egyensúly különböző kérdéseivel foglalkozik majd, hogy a lehető legteljesebb és legtöbb perspektívát bemutató képet kaphassátok meg a testetekről.

NŐI KÖZÖSSÉG

Rálépni a ciklustudatosság útjára, megismerni a tested működését azt is jelenti, hogy egy egészen új szintjét ismered meg a nőiségednek: a tabuktól és azok romboló hatásaitól mentes, őszinte, új kapcsolatot építhetsz a testeddel.

TUDÁSTÁR

A blogon folyamatosan osztok meg a női egészséggel, női testtudatossággal kapcsolatos tartalmakat, hogy a lehető legtöbb nőnek legyen lehetősége hozzáférni ezekhez az információkhoz.

Egyszerű lépések az egészséghez és testtudatossághoz vezető utadon:

1. ELHATÁROZOD, HOGY VÁLTOZTATNI SZERETNÉL

Banálisnak hangzik, de ez az első lépés a legnagyobb: az elköteleződés a változás mellett. El kell döntened, hogy időt és energiát szánsz arra, hogy megismerd a tested alapvető működéseit. Hidd el, életed egyik legjobb befektetése lesz, de teljesen normális, ha ehhez időre van szükséged!

2. TÖLTSD LE AZ INGYENES ANYAGOKAT, OLVASD A BLOGOT

Ha még nem látod pontosan, merre is indulnál, töltsd le az ingyenes anyagokat, tájékoztatókat, olvasd a blogot rendszeresen, és kövess a közösségi médiában! Ha úgy érzed, készen állsz, és belecsapnál a közepébe, mert mélyebben akarsz az egészségeddel foglalkozni – ne habozz! Töltsd le a nagyobb anyagokat, programokat. A lehető legtöbb szükséges információt szeretném megadni neked, amelyek segítségével visszakaphatod az irányítást az egészséged, a hormonjaid és a nőiséged felett. Megtanítom, hogyan kell összeállítanod a saját “használati utasításod”. Készülj rengeteg rádöbbenésre, aha élményre, és arra, hogy egy teljesen új szemüvegen keresztül szemlélheted majd magad.

3. KÖVESD A JAVASLATOKAT

Életmódváltás, paradigmaváltás következik, lépésenként. Ez elszántságot, határozottságot, kitartó munkát igényel majd, de visszakaphatod az egészséged és megszerezheted a tudást, hogy megőrizhesd azt.

4. KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

Tudom, hogy minden sokkal nehezebb, ha egyedül kell csinálnod. A női egészség kapcsán ez hatványozottan igaz: lassan úgy érezhetjük, évmilliók választanak el minket azoktól az időktől, amikor a női tapasztalatok közkincsként forogtak a közösségekben, és anyáról lányokra szállva öröklődött az akkor elérhető és megérthető összes bölcsesség. Hogy ne érezd magad egyedül, kövess a közösségi médiában, iratkozz fel a hírlevélre, hogy értesülj a legújabb programokról, anyagokról, bejegyzésekről és eseményekről. Tervezünk nektek sok izgalmas dolgot, podcastot, videókat, eseményeket, előadásokat, elvonulásokat, hogy felépülhessen egy Wise Woman Közösség. Csatlakozhatsz továbbá az online Wise Woman Közösségünkhöz a Facebookon, a Biohacking anyag megvásárlói pedig egy különleges, online közösséghez is hozzáférést kapnak.

5. ÜNNEPELJ, ÉLVEZD A KITARTÓ MUNKÁD SIKEREIT

Az online anyagok által olyan tudást és eszközöket kaphatsz a kezedbe, melyek segítségével visszaszerezheted egészségedet, tested és elméd felett az uralmat, és amelyekkel képes leszel felelősségteljes döntéseket hozni saját és családod testi, lelki egészségével kapcsolatban. Ez egy egészen új szintjét nyithatja meg a tudatosságnak, és az eredmények az életed többi részére is hatással lesznek.

Milyen tünetekkel érdemes nézelődnöd itt?

Néhány alapelv, amiket szem előtt tartunk

Milyen az ideális gyógyító / segítő / orvos?

A nőorvoslás 10+1 alapelve

 1. Az egyén egy természeténél fogva bölcs, adaptív szervezet.
 2. A cél segíteni az egyént az egészséges, teljes létállapot felé, az öngyógyítás, önmagával törődés útján.
 3. A páciens megtartja a hatalmát, döntésképességét saját maga felett.
 4. Integrált, holisztikus szemléletet használ, nem redukcionista nézetet.
 5. A gyógyulás a személyes növekedés lehetősége, a páciens nem áldozat.
 6. Kezeld az egészet, a részeket, a tüneteket és az okokat.
 7. A betegséggel kapcsolatos normális fiziológiás tünetek nem igényelnek agresszív kezelést.
 8. A legjobb gondozás empatikus, törődő és nem ítélkező.
 9. Egy állapot, többféle kezelés.
 10. A tapasztalati és érzelmi tudás legalább olyan fontos, mint a technikai tudás.
 11. A test állapota a természet egy mikrokozmosza, az egyén egészsége és a környezet egészsége összekapcsolódik.

FUNKCIONÁLIS ÉS INTEGRÁLT ORVOSLÁS

Milyen szemlélet mentén épülnek az anyagok?

AZ INTEGRÁLT ORVOSLÁS

Az integrált orvoslás szemléletének két építőköve van: a hagyományos és a modern medicina legjavának használata, és az, hogy az orvos és a beteg egyenrangú felekként hozzák létre a terápiás tervet, közösen, együttműködésben, és nem utasítások mentén haladnak a gyógyulás felé vezető úton. Ebben a szemléletben óriási jelentősége van a prevenciónak, amelyben akkor válhatunk sikeressé, ha a testünk legapróbb, legfinomabb jelzéseit is tudjuk olvasni. A Biohacking módszer többek között ehhez kínál neked elengedhetetlenül fontos segítséget.

A FUNKCIONÁLIS ORVOSLÁS

A funkcionális szemléletű orvoslás a betegségek gyökerével foglalkozik, és eközben igyekszik figyelembe venni minden feltérképezhető okot, amely a tünetek és problémák mögött áll.

Milyen alapvetésekkel dolgozik a funkcionális orvoslás?

Minden egyes ember biokémiai individualitásának ismerete, a genetikai és környezeti egyedisége alapján

Egy páciens-központú szemlélet a betegség-központúság helyett

Egy dinamikus egyensúly megtalálása a páciens testének, tudatának és lelkének külső és belső faktorai közt

Foglalkozni a belső fiziológiai faktorok hálózat-szerű interakcióival

Az egészséget, mint pozitív vitalitást szemlélni – nem, mint a betegség hiányát – és kiemelni azokat a faktorokat, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez

Elősegíteni a szervek stressztűrő képességét, annak érdekében, hogy fokozzuk az egészség tartamot, ne csak az élettartamot

Ezek mentén újragondolhatóvá válik a kapcsolatunk a testünkkel, a lehetőségeink a saját egészségünk védelmére pedig számtalan új lehetőséggel gazdagodnak. Ha még olvasnál a funkcionális orvoslásról, nézd meg ezeket a cikkeket:

ELSŐ LÉPÉSEK

1. LETÖLTHETŐ ÚTMUTATÓK

Töltsd le az ingyenes útmutatókat, és szerezz rálátást a panaszaid hátterében álló okokra, és azok megoldásaira.

2. BLOG

Olvasd a blogot. Rendszeresen frissülő tartalom, változatos témák és gyakorlatias tippek, útmutatások különböző női egészséget érintő témákban. A cikkek olvasgatása közelebb vihet ahhoz, hogy el tudd dönteni, melyik ebookba vagy programba kellene belevágnod, és segíthetnek a saját kérdéseid megfogalmazásában is.

3. KÖZÖSSÉG

Kövess a közösségi médiában és csatlakozz a Wise Women Facebook csoportunkhoz!

Jobban megismernél minket és az oldal küldetését?

Ha jobban megismernéd a háttérben dolgozó csapatot, a szakértőket, az oldal küldetését, együttműködő partnereinket és engem, akkor nézd meg a RÓLUNK oldalt. Ha vannak további kérdéseid, amikre eddig az oldalon nem kaptál választ, nézd meg a kezdőlapon a GYIK részt, ha pedig kíváncsi vagy mások mit mondanak rólunk és az anyagainkról, akkor pedig nézd meg a VÉLEMÉNYEK részt az egyes Programok/e-book-ok oldalain.

Gyakori kérdések

A Funkcionális Orvoslás Nőknek segít kortól függetlenül. Nagyon sokféle panaszra megoldást kínálunk, például a PCOS-re, PMS-re, menopauzára, endometriózisra és még sok más problémára. Segítünk, ha fel szeretnéd fedezni a hormonokban rejlő bölcsességet, visszaszereznéd a hatalmat tested felett és szeretnéd magad otthon érezni a testedben. Ha érdekelnek a különböző gondok mögött rejlő gyökérokok.

Segítünk, ha olyan megoldásokat szeretnél találni, melyek a tünetek gyökeréig hatolnak és amelyek segíthetnek visszaszerezni az egészséged. Ehhez folyamatosan ingyenes anyagokat töltünk fel az oldalra, illetve olyan blogcikkeket találsz nálunk, amelyek segíthetnek eligazodni a rengeteg információ között.

 1. Elhatározod, hogy változtatni szeretnél
 2. Töltsd le az ingyenes anyagokat, olvasd a blogot!
 3. Kövesd a javaslatokat!
 4. Közösségépítés
 5. Ünnepelj, élvezd a kitartó munkád sikereit!

Az integrált orvoslás két építőköve a hagyományos és a modern medicina legjavának használata. Illetve az, hogy az orvos és a beteg egyenrangú felekként hozzák létre a terápiás tervet, közösen, együttműködésben. Nem utasítások mentén haladnak a gyógyulás felé vezető úton. Ebben a szemléletben óriási jelentősége van a prevenciónak, amelyben akkor válhatunk sikeressé, ha a testünk legapróbb, legfinomabb jelzéseit is olvasni tudjuk.

A funkcionális orvoslás a betegségek gyökér okaival foglalkozik. Figyelembe vesz minden feltérképezhető okot, amely a tünetek és problémák mögött állhat. A funkcionális orvos mindig számításba veszi a genetika, környezeti faktorok és életmód faktorok közötti számos interakció lehetőségét, amik hosszútávon befolyásolják az egészségünket és a komplex krónikus betegségek kialakulását.

PCOS Program
- A természetes recept

9 lépés a hormonegyensúly, az egészséges anyagcsere és a termékenység felé

Ismét megnyitottuk 05.16-ig!

A helyek száma korlátozott - biztosítsd a tiédet még ma!