Dr. Varga Zsuzsanna

Üdvözöllek!
örülök, hogy itt vagy!

Dr. Varga Zsuzsanna vagyok. Anya, családorvos, hatha jóga oktató, integrált és funkcionális orvoslás szemlélettel gondolkodó orvos, FEMM Health termékenységtudat oktató.
A szívemhez legközelebb álló téma a női egészségtudatosság, testtudatosság. 

Küldetésem egyszerű, de nagyszerű: szeretnék olyan tudást és eszközöket adni a kezedbe, amelyek segítségével felelősségteljes döntést tudsz hozni saját egészségeddel kapcsolatban az első menstruációdtól az utolsóig, és azon túl is.

A ma tudása lehetőséget ad arra, hogy megéljük, ahogyan demisztifikálódik a női egészség. Évszázados, hatalmas gátakat építő tabuk dőlhetnek le. Hiszek abban, hogy ha az evidenciákat, a modern orvoslás legújabb eredményeit a tradíciókkal ötvözzük, akkor kíváncsisággal teli elfogadással kezdjük szemlélni a testünket. Ez egy égetően szükséges nézőpontváltás kulcsa lehet: végre felnőhet egy olyan generáció, aki nőiségére már erőként és áldásként tekint, kezében a megszerzett tudással magabiztosan hoz döntéseket önmaga és a környezete egységét figyelembe véve.

Hogyan született meg a Funkcionális Orvoslás Nőknek?

A pályám kezdetétől mindig is a nők segítése, támogatása, valamint az egészségnevelés kérdései álltak közel a szívemhez. Mindig ezen az úton mentem, bármerre indultam is, ide lyukadtam ki. Így lett a Funkcionális Orvoslásból, Funkcionális Orvoslás Nőknek, így alakult a Női Biohacking Program, és így alakul a Ciklusszinkron, női testtudatosság vonal is. Így végeztem el Dr Aviva Romm mentorálásával egy egy éves amerikai funkcionális és integrált női orvoslás képzést, majd FEMM Health termékenységtudat oktatónak tanultam, valamint elvégeztem a FEMM Medical Management képzését is, hogy még mélyebben értsem a neurofiziológiai fejlődést, reproduktív egészség és táplálkozás közötti összefüggéseket, valamint azt az endokrinológiai koncepciót, miszerint az ovuláció az egészségre utaló jel. Ez a tervem továbbra is, képezni magam minél szélesebb körben, és a megszerzett tudást átadni Nektek!

Ezen kívül fontos számomra a közösség építése is. A női közösségek óriási erővel bírnak. Gondolj csak bele: a férfiak a mai napig szent grálként őrzik a focizós estéiket, a meccsnézések időpontjait. Nekünk, nőknek is ugyanilyen fontos, hogy a közösségeinkkel együtt élhessük meg életünk legfontosabb pillanatait, de különféle szerepeink sokszor nem engednek minket ilyen módon kapcsolódni. Az életmódváltás, a testedre hangolódás izgalmas és nagy feladat – ebben sem kell egyedül maradnod. Ezért van az Instagram, a Facebook oldal, és a Facebook csoportjaink – Wise Women Közösség és a Női Biohacking Program mellé pedig a VIP Biohacking csoport, ahol csupa hozzád hasonló nővel vitathatod meg a mindennapok kihívásait, olvashatsz rendszeresen tanácsokat, és tanulhatsz a többiek tapasztalataiból.

Miért szeretnék segíteni?

Számomra sem ismeretlenek a hormonális és menstruációs problémák, a diétázások, testképzavarok, stressz okozta betegségek.
Nekem is volt részem a következő problémákban:

Sokáig egyedül éreztem magam ezekben, de orvosként hamar rájöttem, hogy rengeteg nő küzd ilyen és ehhez hasonló panaszokkal. Ráadásul nem igazán kapnak válaszokat és megoldási lehetőségeket sehonnan. Ha te bármikor is kételkedtél benne, hadd mondjam el: a tüneteid nem a fejedben vannak, és te vagy az egyetlen, aki a testedben él, így egyedül te tudod, hogy számodra mi az, hogy normális.

Az életem azonban egyre érdekesebb és gazdagabb, mióta bízok magamban és végre azt az utat járom, ami valóban az enyém. Örülök, hogy orvos lettem és hogy nőknek segíthetek minden nap. Az internet lett az egyik eszközöm arra, hogy olyan nőket inspirálhassak, mint Te. Hihetetlen az a lehetőség, amit biztosít számunkra, így gyakorlatilag nők ezrei érhetik el azokat az egészségügyi információkat, amelyek segíthetnek életük jobbá tételében. Ezt a weboldalt neked ajánlom, és nagyon örülök, hogy itt vagy!

A lényeg, tehát, hogy neked is jogod van a saját válaszaidhoz, a korszerű, modern ismeretekhez, amelyek segítségével kiismerheted a tested működését. Ez vezérel minden munkámban, minden program, minden ebook megalkotásakor: az, hogy a testünk feletti kompetenciát, a tájékozott döntések meghozatalához való jogot a lehető legteljesebb formában élhessük meg mi, nők.

Azt szeretném, hogy te is kialakíthass egy bensőséges kapcsolatot a testeddel – hiszen együtt élsz vele! Vedd a kezedbe az egészséged, és értsd meg, hogyan dolgozhatsz együtt, harmóniában a ciklusoddal, hormonjaiddal, a nőiségeddel. Ez az átlagos hétköznapok során éppen olyan fontos, mint abban az esetben, ha orvoshoz kell fordulnod valamilyen panaszoddal. A megszerzett információk elvezethetnek az orvosoddal való hatékonyabb közös munkához is: kevésbé leszel kiszolgáltatott, integrált szemlélettel, kompetens kliensként vehetsz részt a kezelési terved kialakításában.

A női test megismerését segítő hiteles információk terjesztése olyan erővel bír, amely nők millióinak segíthet minden nap az egészségük átalakításában. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt a női egészségügyi forradalmat neked és veled együtt építhetem.

Hol találkozhattál már velem?

Endometriózis Magyarország: Gyulladáscsökkentő diéta az endometriózisbanSzakértőink

Éva Magazin: Dr. Varga Zsuzsanna: “Manapság egy másfajta írástudatlanságról is beszélhetünk: testtudatlanok, testanalfabéták vagyunk.”

Éva Magazin – Akné gyógyítása belülről

Golden Milk Podcast

HVG EXTRA. A nő

Sharing Circle

This is Redy Blog: Dr. Varga Zsuzsannát kérdeztük: PMS vs PMDD

NNG 

Vodafone

PCOS Program
- A természetes recept

9 lépés a hormonegyensúly, az egészséges anyagcsere és a termékenység felé

Ismét megnyitottuk 05.16-ig!

A helyek száma korlátozott - biztosítsd a tiédet még ma!