Ciklustudatos szex? – Ciklusod különböző szakaszainak szexualitásra gyakorolt hatása

Ciklustudatos szex? – Ciklusod különböző szakaszainak szexualitásra gyakorolt hatása

Ebben a cikkben szeretnénk neked bepillantást adni a ciklusod különböző szakaszainak szexualitásra gyakorolt hatására. Szavakat kínálunk neked ahhoz, hogy közelebb kerülhess a testedhez, és tudatosságot ahhoz, hogy megértsd és feltérképezd a vágyaidat. Ez ugyanis a kulcs a jó szexhez. Velünk tartasz?

A hisztamin és a hízósejtek szerepe a PMS-ben és a PMDD-ben

A hisztamin és a hízósejtek szerepe a PMS-ben és a PMDD-ben

A hízósejtek aktivációja és a hisztamin szerepet játszhat a premenstruációs szindrómában (PMS) és a premenstruációs diszfóriás zavarban (PMDD).

Ezért a ciklusközépi, premenstruációs és perimenopauzális hangulati tünetek enyhíthetők antihisztaminokkal és természetes hisztamin csökkentő stratégiákkal, mint például B6-vitamin, SAM-e és tejmentes étrend.

PMS vs PMDD – Mi a különbség és mit tehetsz ellene?

PMS vs PMDD – Mi a különbség és mit tehetsz ellene?

A menstruációd az általános egészséged, a hormonális egyensúlyod mutatója, vagy mondhatjuk azt is, hogy nőknél ez az ötödik életjelenség. Ha bármilyen egyensúlytalanság van, és az kezeletlenül marad, akkor sajnos csökkennek az esélyek például a fogamzásra. Ezért is nagyon fontos, hogy megismerd a ciklusod, a hormonháztartásod működését, és figyeld a jeleket, amit a tested küld neked.

Ne hagyd, hogy a PMS irányítson!

Ne hagyd, hogy a PMS irányítson!

Alhasi görcsök, puffadás, hangulatingadozás, fájdalmas mellek – mind a premenstruációs szindróma gyakori tünetei. Az állapotot a nők mintegy 90 százaléka tapasztalja hónapról hónapra. A PMS a problémák széles skáláját hozhatja felszínre, testi panaszoktól a pszichésekig, az enyhe kellemetlenségektől az egészen súlyos, megsemmisítő erejű problémákig.

Miért megbízhatatlanok a pajzsmirigy tesztek?

Miért megbízhatatlanok a pajzsmirigy tesztek?

Vess egy pillantást a legutóbbi vérvizsgálatodra – tartalmazott-e pajzsmirigy-funkciós vizsgálatot, amely a pajzsmirigy-stimuláló hormon szintjét (TSH) vizsgálta? Ha igen, és ezt követően hátradőltél, hiszen úgy gondoltad, a pajzsmirigyeddel minden a legnagyobb rendben, sajnos van egy rossz hírünk: önmagában a TSH hormon szintjének mérése csak igen keveset árul el a pajzsmirigyed egészségéről. Sok más dolog is van, amit egy pajzsmirigy panelnek tartalmaznia kell, mégis legtöbben, ha a pajzsmirigy betegségekre gondolunk, az első, ami eszünkbe jut a diagnózis kapcsán az a TSH értéke. Tulajdonképpen szűrővizsgálatnak tekintünk rá, holott ez nem is állhatna távolabb a valóságtól.

PMS

ebook

Győzd le a PMS tüneteit

Egészséges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Útmutató a gyönyörű bőrhöz

e-book

Akné kezelése belülről természetes módszerekkel

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre és légy naprakész a funkcionális orvoslásban!