fbpx
Ciklustudatosság a 4 évszak tükrében – TÉL

Ciklustudatosság a 4 évszak tükrében – TÉL

A várakozás-beteljesülés élmény ezerféle módon lehet alapja az életnek, mégis ebben az instant visszajelző világban teljesen le tudunk szokni róla. Kirakom a fotót, rögtön reagálnak rá, villámdiétát akarok, mert a tökéletes test mindig SOS, kellemetlen tüneteim vannak, azonnal kell rá a gyógyszer. Nem véletlen, hogy a női ciklus legnépszerűtlenebb része a menstruáció időszaka és az azt megelőző pár nap. Az sem véletlen, hogy a legtöbb nő ezek miatt a napok miatt dönt úgy, hogy megválik a ciklusától, és a mesterséges hormonok által biztosított (ál)kiszámíthatóságot választja. Hogyan segít türelmet tanulni a PMS és a menstruáció? Rengeteg módon – feltéve, hogy hagyod neki.

Ciklustudatosság a 4 évszak tükrében – ŐSZ

Ciklustudatosság a 4 évszak tükrében – ŐSZ

Hogy pontosan milyen testérzetekkel és érzelmekkel nézel szembe a ciklusod őszében, az rengeteg dolgon múlik majd. A luteális fázis ugyanis épp úgy hordozza az elmúlás, a “valami véget ért” élményét, mint a betakarítás és az összegzés lehetőségeit. A ciklusok váltakozása során pedig lehetőséged van arra is, hogy egyszer ezt, máskor azt a perspektívát ragadd meg inkább. Ez az egyik csodája az infradián ritmusnak: a sok havi váltakozás is rendszerbe rendeződik, és idővel évek, évtizedek mintázatát adva nemcsak a hormonális egészséged, de az önismereted alapélményeit is meghatározza. De mivel járul hozzá mindehhez az ősz, az az a luteális fázis?

Ciklustudatosság a 4 évszak tükrében – TAVASZ

Ciklustudatosság a 4 évszak tükrében – TAVASZ

Mind együtt élünk egy mítosszal, ami teljes mértékben áthatja a napjainkat: az állandó, látványos, folyamatos fejlődés lehetőségének mítoszával. De hogyan hat ez az egész a ciklusunkról bennünk élő képre? Hogy az infradián ritmusban létezés az energiád, a teljesítőképességed ingadozásával jár, az természetesen vitán felül áll. Fontos tudnod azonban, hogy ebben a közvélekedéssel ellentétben semmi rossz nincs. Az egyik legnagyobb lehetőség ennek a felismerésére és megragadására a follikuláris fázisban, azaz a tested tavaszában jön el hozzád.

A súlygyarapodás leggyakoribb okai

A súlygyarapodás leggyakoribb okai

A hasi zsírpárnák növesztése mögött gyakran nagyon erős hormonális okok húzódnak meg. A folyamatért legtöbbször felelős hormon az inzulin. Ha úgy gondolod: akkor ez téged biztosan nem érint, mindenképpen olvass tovább, hogy többet tudj meg az olyan állapotokról, mint amilyen például az inzulinrezisztencia, amely könnyen lehet, hogy tökéletes vércukor eredmények mellett is jelen van az életedben.

Esélyegyenlőség a szexben?

Esélyegyenlőség a szexben?

A nők az egyenlőség felé tartanak a tárgyaló szobákban – ugyanez azonban nem mondható el a hálószobákról. Mi vezet ahhoz, hogy a heteroszexuális nők számára sokkal kevésbé kielégítő a szex, mint a férfiaknak? És mit tehetünk ez ellen?

PMS

ebook

Győzd le a PMS tüneteit

Egészséges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Útmutató a gyönyörű bőrhöz

e-book

Akné kezelése belülről természetes módszerekkel

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre!