fbpx
A hüvelygomba természetes gyógymódjai

A hüvelygomba természetes gyógymódjai

A gombás fertőzések önmagukban veszélytelenek akkor, ha alapvetően egészséges vagy. Ezek a Candida gombák ráadásul az egészséges hüvelyflórának is részei, tehát együtt éljük velük az életünket – többnyire békésen. Gond akkor van, ha valamilyen tényező miatt elszaporodnak, és azt kezdik gondolni, hogy ők az urai ennek a területnek.

A hüvely élővilága: hogyan tartsd fenn az egészséges egyensúlyt?

A hüvely élővilága: hogyan tartsd fenn az egészséges egyensúlyt?

Ahogyan a bőrödnek vagy a beleidnek, úgy a hüvelyednek is megvan a maga különleges, sajátos flórája, ökoszisztémája. Érdemes ebből a perspektívából tekinteni erre a területre: ahogyan az ökológusok is a környezet különböző organizmusainak egymásra hatásával foglalkoznak, úgy nekünk is érdemes megvizsgálnunk a testünk egészségének hatását a hüvelyflórára.

Hogyan enyhítsd a PMS által előidézett hangulatingadozást természetes módszerekkel?

Hogyan enyhítsd a PMS által előidézett hangulatingadozást természetes módszerekkel?

Sokkal-sokkal több lehetőség áll a rendelkezésünkre a PMS által előidézett hangulatzavarok kezelésére, mint a kalcium, a fogamzásgátló, vagy éppen az antidepresszánsok. A PMS és a PMDD kezelésében sikerrel vethetjük be a jódot, a magnéziumot, a B6 vitamint, a barátcserjét, a progeszteront és az antihisztaminokat is. A kezelési lehetőségek éppen olyan sokszínűek, mint a kiváltó okok – emiatt minden nőnél más és más fog beválni ezek közül.

Mióma: Minden, amit tudni kell a megelőzésről és a kezelésről

Mióma: Minden, amit tudni kell a megelőzésről és a kezelésről

A miómákra hajlamosak vagyunk az idősödő nők betegségeként gondolni – valójában azonban nem is tévedhetnénk nagyobbat. Az igazság az, hogy ezen elváltozások növekedése a korai 20-as, 30-as éveinkben indul el, és problémát a legnagyobb valószínűséggel a 40-es éveinkben fognak okozni. Ennek oka egyszerű: ebben az időszakban növekszik a testünkben az ösztrogén és a növekedési hormonok mennyisége, ami elképesztő mértékben táplálja ezeket a miómákat. Amikor a menopauzát követően az ösztrogén szintje csökkenni kezd, jellemzően az elváltozások spontán visszahúzódnak.

Fogamzásgátlás és ami mögötte van

Fogamzásgátlás és ami mögötte van

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy az egyik legegyértelműbb szándékunk, amikor fogamzásgátló módszert választunk, a nem kívánt terhesség elkerülése. Érdemes azonban megvizsgálni a körülményeidet: mi lenne, ha esetleg mégis terhes lennél? A kockázatot kisebb-nagyobb mértékben ugyanis minden módszer hordozza Erre a kérdésre már garantáltan nem tudunk egyöntetű választ adni, hiába tűnik úgy, hogy a vezérlő szándékunk ugyanaz.

Az egészséges vagina nem virágillatú

Az egészséges vagina nem virágillatú

Ha mindeddig senki nem mondta el neked, hogy az egészséges hüvelyváladék esetén milyen illatokkal kell számolnod, akkor üdv a klubban! Pedig nagyon fontos tudnunk, hogy amit tapasztalunk, az normális-e, vagy valamilyen kóros jelenség tünete, hiszen ennek óriási jelentősége van az általános egészségünket tekintve is. Hogy megértsük, milyen mélyről eredő tabukról van szó, érdemes vetnünk egy pillantást a téma törtenélmére is.

PMS

online program

Hamarosan!

Egészséges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Női biohacking

program

Ismerd meg a ciklusod és élj harmóniában vele!

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre!