Szakértők

Csáki-Antal Krisztina –  Kommunikáció- és média szakértő, társalgási jelnyelvi tolmács, kismama-és babásjóga oktató, hatha jóga oktató

 

“Nem érek rá. Lélegzem.”

(Simon Márton)

Keresem a lassulási lehetőségeket két kisgyerek, egy művész férj és egy hektikus házfelújítás mellett. Kiköltöztünk a belvárosból, hogy nyugalomra leljünk. Slow life? Hmm, talán. De! Inkább tudatosságra törekszünk. Szeretnénk olyan értékeket átadni egymásnak és a gyermekeinknek, mellyel közelebb kerülhetnek a természethez, önmagukhoz, anélkül, hogy elvesznének a forgatagban. Rugalmasságot, folyamatos megújulási készséget igényelnek mindennapos élethelyzeteink (mint minden kis- és nagy gyermekes családnak persze). Ennek köszönhetően legalább a problémamegoldási képességemet nap, mint nap új szintekre emelhetem. 

tovább olvasom...

Már nem okoz nehézséget lábujjal LEGO darabkákat visszailleszteni a terepasztalra (lúdtalp megelőzés kipipálva!),  és nem adja fel a leckét, ha váratlanul az egész napirend felborul 3 másodperc alatt. Újratervezés!

A lassulás mikéntjeit állhatatosan keresem, ugyanakkor lételemem a kommunikáció, a tenni akarás, a brainstorming, az alkotás. 

2014-ben jött a fordulópont egy rutin vakbélműtét kapcsán. Ott, akkor sok dolog megváltozott, erős jelzést kaptam, hogy nem ártana lassítani. Akkoriban ismerkedtem meg a jógával és váltam tudatosabbá a testi és lelki fejlődésem útján. A nyomvonal általában rögös, sosem lineárisan követhető. De! A lifelong learning-et szem előtt tarva, állandó megújulásra és fejlődésre törekszem, hogy a cél, a fókuszpont ne vesszen el. Az ehhez szükséges “mankókat” már megtaláltam. 😌👇

A jóga, a meditáció, az olvasás, mind olyan egységet jelentenek számomra, amelyek megteremtik a nyugalmi faktort.

Szeretném, ha minél több nő nyugalomra találna, testileg-lelkileg feltöltődne és megtalálná az utat önmagához.

Az egészségtudatosság, a jóga, a meditálás, az önismeret gyakorlása és egy lassabb tempójú élet kialakítása (akár egy nagyvárosban is) mind hozzásegíthetnek ehhez Téged is! 🧘‍♀️

Tanulmányok:

 • Kommunikáció- média szak, újságírás (DE-MA)
 • Társalgási jelnyelvi tolmács (ELTE BGGYK)
 • Kismama- és babás jógaoktató képzés 
 • Hatha jógaoktató képzés 
 • Nalini Női Jóga Oktatkóképzés (folyamatban)

Elérhetőségeim:

Facebook: @jogacsakiantalkriszti

Hámory Dorottya – Holisztikus egészségmentor

Az étel alkotás és főzés szeretete 5 éve kezdett el nagyon megerősödni bennem, amikor saját ételérzékenységek miatt kezdtem el elszántan kísérletezni. Miközben az egészségügyi problémáimra kerestem a választ, egyre jobban mélyedtem el az ételeknek a szervezetünkre gyakorolt hatásaiban, és egyre világosabbá vált, hogy itt bizony nem fogok egyetlen igazságot találni.

Miután az összes “ajánlott” diétát kipróbáltam magamon, kezdtem végre visszatalálni a saját belső hangomhoz, olvasni a testem jelzéseiben és bízni abban, hogy a válasz bennem van. Ez a hozzáállás hozta meg a gyógyulást 4,5 év után, amelyben egészen addig különböző orvosok és terapeuták sem tudtak segíteni.

Nekem ez adta az erőt, hogy elkezdjem megosztani ezt a szenvedélyt, és egyszerűen az ételek kitalálásakor és elkészítése során érzem, hogy ELEMEMBEN vagyok.

tovább olvasom...

Hiszek az ételek gyógyító erejében. Mindennek, amit magunkhoz veszünk energiája van és dolgozik bennünk, így arra fogok törekedni, hogy ezt a hitet és szenvedélyt át tudjam adni az ételeimmel. Ugyanis egy biztos, hogy a sejtjeink abból épülnek, amivel tápláljuk őket, és akkor hasznosulnak a legjobban, ha közben jól is érezzük magunkat:) 

Imádok kísérletezni, különleges ízeket felfedezni és az utazásaim alatt inspirálódni, úgyhogy számíthattok arra, hogy ezeket valamilyen módon biztosan belecsempészem majd a receptjeimbe.

Abszolút az elfogadás szószólója vagyok, illetve annak, hogy mindenki különböző, teljesen egyéni ízvilággal és preferenciákkal.

Ezért én is a sokféleségre törekszem az ételeimmel a teljes értékű növényi táplálkozás jegyében és azt szeretném, ha a receptek között is mindenki megtalálná a számításait.

Területeim:

 • Receptalkotás, catering, és menü alkotás bármilyen ételérzékenységgel, allergiával élőknek
 • rendezvény -workshopok szervezése Test és Lélek kapcsolatának témáiban
 • privát séf szolgáltatások – rendezvényekre, elvonulásokra, bevásárlás, tanácsadás

Tanulmányok:
– anglisztika BA, szak -műfordítás szakirány (PPKE-BTK)
– Holistic Health Coach – New York Institute of Integrative Nutrition

– akkreditált séf

Weboldal: dorottyahamory.com

Instagram: @dorottyahamory

Tornai Ildikó – Akkreditált termékenységtudat-oktató

Tornai Ildikó vagyok, nemzetközileg akkreditált termékenységtudat-oktató, 4 gyermek édesanyja. Küldetésemnek tekintem, hogy Magyarországon minél szélesebb körben elérhetővé váljon a cikluskövetéses módszerek által nyújtott tudás, melyet gyermekáldás tervezésére, biztonságos fogamzásgátlásra és a női egészség nyomon követésére is lehet használni. 

Szeretném segíteni az egészségtudatosságra törekvő nőket abban, hogy felismerjék a ciklusaik és az általános egészségügyi állapotuk közötti összefüggést. A cikluskövetés elsajátítása képessé tesz minket nőket arra, hogy serdülőkortól egészen változó korig tudatában legyünk annak, hogy mi történik a testünkben, ezáltal önbizalomra és egészséges testképre tegyünk szert.

Az oktatóvá válás ötlete egyrészt abból az élményből született, hogy éveken keresztül kerestem saját magam számára biztonságos, hormonmentes és non-invazív fogamzásgátlási módszert, de az egészségügyi rendszerben leginkább csak előítéletekkel és információ hiánnyal találkoztam. Másrészt…

tovább olvasom...

Másrészt a férjemmel több, mint 10 éve foglalkozunk jegyespárok nyolcszemközti és kiscsoportos felkészítésével, ahol minden évben visszatérő téma a családtervezés kérdése. Úgy tapasztalom, hogy a párok részéről nagyon nagy igény van arra, hogy mélyebben megértsék a saját termékenységük működését. 

2017-ben találtam rá az ausztrál eredetű Billings Ovulációs Módszerre, mely mindkét kérdésemet egy csapásra megválaszolta.

Azért szeretem oktatni a Billings Ovulációs Módszert, mert tudományos alapokon nyugszik (klinikai kutatások sokasága bizonyítja a hatékonyságát), mégis rendkívül egyszerű. Nem jár mellékhatásokkal, mivel nem befolyásolja a test természetes működését. Bármely női életszakaszban sikeresen alkalmazható: pl. hormonális fogamzásgátló elhagyása után, szoptatás és elválasztás alatt, menopauza előtt és stresszes időszakokban is. Megtanulásához általában három megfigyelt ciklusra van szükség, de az oktatást mindig egyénre szabottan alakítjuk.

További információkat a Billings Ovulációs Módszerről itt találhatsz magyar és angol nyelven:

billings.hu

billings.life

Tanulmányok:
– anglisztika és germanisztika MA (DE-BTK)
– germanisztika gazdasági és jogi szaknyelvi fordítás (DE-BTK) 

– nemzetközileg akkreditált Billings Ovulációs Módszer oktató ( WOOMB International, AU)

 – dúlaképzés (Békés Dúlakör, Budapest)

 

Elérhetőség:

ciklusom.billings@gmail.com

Dr Koncz Zsuzsa, Ph.D., felnőtt gasztroenterológus

 

Munkám során fontosnak tartom a betegségek megelőzését, a tudatos táplálkozást, illetve azt, hogy a pácienst ne csak szakmaspecifikusan kezeljem, hanem egységes egészként. Vallom, hogy az egészség alapját a test és a lélek harmonikus együttműködése jelenti.

A munkám mellett 2 kislány édesanyja vagyok, férjem szintén orvos. Szabadidőmben szívesen kirándulok a családommal, szeretem a lovaglást, a teniszt, vagy bármilyen mozgásformát, ami lendületben tart.

Speciális szakterületek

 •       Tápcsatornai endoszkópos beavatkozások (gastroscopia, colonoscopia)
 •       Gastro-oesophagealis reflux betegség
 •       Tápcsatornai fekélybetegség
 •       Gyulladásos eredetű bélbetegségek (Crohn betegség, colitis ulcerosa)
 •       Az epe és hasnyálmirigy akut és krónikus megbetegedései …

tovább olvasom...
 •     Irritábilis bél szindróma (IBS)
 •       Különböző ételallergiák és ételintoleranciák
 •       Lisztérzékenység
 •       Tápcsatornai daganatos betegségek szűrése (pl.: gyomor, vastagbél)

Végzettségek

 •       2007: Marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem ÁOK
 •       2012: PhD „A V-ös faktor Leiden mutációjának trombomodulin függő hatása a XIII-as faktor aktivációra, a fibrin- és az alfa-2-plazmin inhibitor közti keresztkötések kialakulására, valamint a fibrinolízis folyamatára.”
 •       2016: gasztroenterológia szakvizsga

Dr Vörös Anna – Szülész-Nőgyógyász, termékenységi specialista

 

Dr Vörös Anna szülész-nőgyógyász szakorvos, termékenységi specialista, két huncut kislány anyukája vagyok, akinek a szakmája és az élete szorosan egymásba fonódott:

A Debreceni Egyetem általános orvosi karán végeztem 2009-ben, majd szakmai tapasztalataimat a Honvéd Kórházban (ÁEK), később a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, valamint a Jahn Ferenc Kórházban szereztem. A G1 Intézet női nőgyógyászai közé 2012-ben választottak be. 2018-tól a budaörsi magánrendelés mellett a Reprosys Termékenységi Központ meddőségi specialistájaként dolgozom.

Mindeközben “lombikos” édesanyaként tesztelhettem, milyen érzés a másik oldalon lenni. A saját bőrömön tapasztalhattam meg a különféle kivizsgálások megpróbáltatásait, élhettem át a lombikos procedúrát, majd kipróbálhattam milyen várandósnak lenni – rögtön kettővel egyszerre:)

tovább olvasom...

Szülés után volt szerencsém két hétig élvezni az intenzív osztály vendégszeretetét, ahol súlyos preeclampsia miatt kollégáim küzdöttek az életemért, miközben a lányok a gyermekintenzív osztályon várták, hogy valaki végre a karjaiba vegye őket.

Bár munkám során mindig kifejezetten fontosnak tartom, hogy a betegek korszerű ellátása mellett olyan légkört teremtsek a rendelőben, ahol mindenki bátran megnyílhat; úgy gondolom, talán pont azért kaptam ezeket a kihívásokat, hogy még nagyobb megértéssel, empátiával és odafigyeléssel forduljak a pácienseim felé, mint valaha. Legyen szó “csupán az éves rákszűrésről, terhesgondozásról vagy egy komplex termékenységi kérdésről.

Elérhetőségek:

Rendelő: www.l33.hu

Blog: nogyogyasznaplo.blog.hu

Személyes weblap: www.drvorosanna.hu