Funkcionális Orvoslás Nőknek

KÜLDETÉSÜNK

A Funkcionális Orvoslás csapata értetek, a nőkért dolgozik. Programjaink, ebookjaink, és minden cikkünk azért jön létre, hogy hiteles, megbízható, a funkcionális és integrált orvoslás szemlélete mentén összeválogatott információkhoz jussatok a saját testetek működésével kapcsolatban. Ezek ismerete minden nő számára alapvető fontosságú: kizárólag ezek birtokában hozhatunk ugyanis informált döntéseket a testünkkel kapcsolatban. Ez a tudás több, mint szimpla ismeret a női hormonális rendszerről: egy vadonatúj keret, amelynek segítségével úgy nézhetsz magadra, mint még soha. Szakértőinkkel a lehető legtöbb perspektívából igyekszünk bemutatni azokat a csodákat, amelyeket a női test működése rejteget. Többet kínálunk puszta információnál: új kapcsolódási lehetőség neked – magadhoz. Köszönjük, hogy velünk tartasz!

DR VARGA ZSUZSANNA – ALAPÍTÓ, CEO

Végzettségem szerint családorvos vagyok, hatha jóga és FEMM Health termékenységtudat oktató. Jelenleg vállalkozó orvos, alapító. Emellett 2 gyermekes anyuka, orvosfeleség. De a címkék mögött a munkám valódi célja, hogy lebontsam a női test köré épített tabukat, és a megszerzett tudás által a kontrollt a nők kezébe adjam.
Háziorvosként dolgoztam, de úgy éreztem, hogy bár sok problémát megoldottam, ez csak időszakos, felszínes megoldás volt. Igazán, mélyen nem tudtam segíteni. És a pácienseimen is azt láttam, hogy többre vágynak. Ahogyan én is. Az adminisztrációs munkával túlterhelt háziorvosi praxisba azonban nem fért bele, hogy igazán elmélyedjek abban, amit szeretek, az egészségnevelésben. Úgyhogy váltottam. Így most nőknek segítek, hogy a testudatosság által, életmódváltással egy jobb, élhetőbb, egészségesebb útra lépjenek.

Szeretném használni a tudásomat, hogy segítsek javítani a nők fizikális egészsége mellett a mentális és lelki jólétüket is. Megismertetni a mindfulness, a jóga és az életmód intervenciók lehetőségét, valamint a cikluskövetés, testudatosság csodáját már korán, így végre felnőhet egy olyan generáció aki nőiségére már erőként és áldásként tekint, kezében a megszerzett tudással magabiztosan hoz döntéseket önmaga és a környezete egységét figyelembe véve.

Hiszem, hogy az egyik legjobb befektetés, amit egy nő megtehet magáért, hogy megismeri a teste működését, tudatossá válik a fiziológiás – aka számára normális folyamatokra, és így időben felismeri a figyelmeztető jeleket, így megelőzve a problémák kialakulását. Szinkronban él a ciklusával, önmagával azonosan, ez a 21. századi biohacking nőknek!

Ha szeretnél többet megtudni rólam nézd meg az Ismerj meg oldalt.

HOFGÁRT-ÉKES NOÉMI – CCO – CHIEF COMMUNICATIONS OFFICER

A munkáimban és a magánéletemben is az erős társadalmi hatással bíró témák mozgatnak és töltenek fel. Semmi más nem igazán érdekes számomra, csak az, ami a nők jóllétéért dolgozik. Ezért írok a személyes élményeimről és tapasztalataimról is évek óta rendszeresen – a változás reményében. Fontos, hogy a nők hangja mindenhová elérhessen – olyan helyekre és olyan témákkal kapcsolatban is, amelyekről eddig álmodni sem mertünk. Fontos, hogy kiálljunk, hogy egyesével megosszuk a történeteinket.

Hiszek abban, hogy a saját egészségünkért és a lányaink könnyebb boldogulásért kell a lehető legszélesebb körben terjeszteni a funkcionális szemléletet a női egészséggel kapcsolatban.

Hogy kockázatos-e ez a vállalás? Óriási falat? Persze, sok szempontból – még most, 2022-ben is. Mégis úgy gondolom, hogy nincs más út. Itt az ideje lebontani az elavult tabukat, küzdeni az egyenlőtlen bánásmód ellen és a reproduktív jogokért, és információkat adjunk a nők kezébe a saját testükről. Ezáltal olyan szinteken biztosíthatunk nekik lehetőséget az önrendelkezésre, a sorsuk alakítására és a valódi egyenjogúságra, mint eddig soha.

A tapasztalataim megosztásával, a cikkeimmel és az írásaimmal a FON csapat tartalom készítésért felelős munkatársaként ebben a küldetésben veszek részt.

És akiknek a munkája elengedhetetlen a működésünkhöz:

Vajda Klaudia – Operatív asszisztens

WPViking Agency - Web management

Erdős Imre – Informatikus

Mia Baté – Közösségi média arculat, design

Molnár Nikolett – grafikus, web manager

Ágnes Blasko – Logo, Branding & Webdesign

Gyergely-Gyuris Dóra – Marketing, PPC Management