Készen állsz, hogy elengedd a ciklusoddal való küzdelmet,
és megtapasztald az egészség és a vitalitás egészen új szintjeit?

Ciklusszinkron Webinárium

Szeretnéd megtudni, hogy miért nem működik egyetlen diéta vagy étrend sem, amibe belevágsz? Eláruljuk: a hormonrendszered ciklikus működése miatt. Szeretnéd tudni azt is, hogy mi erre a megoldás? Akkor semmiképpen ne hagyd ki tavaszi webináriumunkat!

Ingyenes webinárium a női hormonrendszer működéséről, a ciklustudatos életmód legfontosabb kérdéseiről – most fókuszban a ciklusszinkron táplálkozás.

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Kulcsok a női hormonrendszerben?

“Jaj ne már… Ciklustudatosság? Még egy tudatosság, és vége, kitehetem a megtelt táblát az életemre… Egészség, idő, szex, kommunikáció, önismeret, munka, anyaság – mindegyik területen tudatosnak kell lenned, most tényleg, még valami?”

Üdv a klubban - tudjuk, hogy érzed magad. 

Mi is sóhajtottunk már fel így, és szinte halljuk, ahogy nők ezrei sóhajtanak így a sorainkat látva. Mégis leírjuk, mert máshogy folytatjuk, mint amit várnál. Van ugyanis egy jó hírünk: semmiképpen nem szeretnénk gyarapítni az életedet elárasztó tudatosságok végeláthatatlan sorát. Azt szeretnénk megmutatni, hogyan bonthatod ki a ciklustudatosságból az összes többit. 

Igen, nem kevesebbet állítunk, mint azt, hogy megtaláltuk az egyszerűbb, egészségesebb, elégedettebb, reziliensebb és magabiztosabb élet kulcsát. Ott volt elrejtve, ahol senki nem kereste – a női hormonrendszerben.

Ha érdekel, hogy hogyan fejlesztheti és egyszerűsítheti egy füst alatt, soha nem tapasztalt módon az életed szinte minden területét a ciklustudatosság, akkor semmiképpen ne hagyd ki a tavaszi ciklusszinkron webináriumot, hiszen nekünk eszünk ágában sincs titkot tartani. Át akarunk adni neked minden tudást ami ahhoz szükséges, hogy elérd a valaha látott legjobb formádat. 

Ez a webinárium neked szól, ha… 

… Úgy érzed, bármennyire is igyekszel egészségtudatos lenni, egy puzzle darabka mintha mindig hiányozna, és elmaradnak a tartós, látványos eredmények.

… Minden hónapban küzdesz a hormonrendszered kiszámíthatatlanságával.

… Azt érzed, hogy egy fal választ el a nőiségedtől, amelyen képtelen vagy áthatolni.

… Ha hosszú ideje keringenek körülötted a ciklustudatosság, hormonegyensúly, testtudatosság fogalmak, de valójában fogalmad sincs, van-e bármi közük ezeknek a való élethez.

A webináriumon bepillantást kapsz abba, hogy: 

Ők már bizalmat szavaztak nekünk

9,000 +

Résztvevő a webináriumokon

3,177 +

Eladott e-book

4,000 +

résztvevő az élő Minitanfolyamon

11,000 +

Nő a zárt Facebook csoportjainkban

Itt találkozhattál Velünk

Éva Magazin

Endometriózis Magyarország

HVG Extra

This is Redy Blog

Táplálkozás Beállítás

Hisztamin Info

Natural Skin Szakmai nap

Vodafone

NNG

Mit nyerhetsz a részvétellel? 

Ha azt érzed, ezeknek a mondatoknak mindössze irodalmi értéke van számodra, akkor most értél a legjobb részhez:

Lássuk, mit fog mindez jelenteni a színes-szürke hétköznapok váltakozásában? 

Az egyetlen mellékhatása ráadásul ennek az egésznek a jellemzően mindössze pár napig tartó “HOGY LEHET, HOGY EDDIG NEM TUDTAM ERRŐL?” érzés, amely egyeseket még a munkavégzésben is gátolni szokott. Jellemzően spontán átalakul azonban elképesztő lelkesedéssé: hónapokig másra sem vágysz majd, csak arra, hogy ennek az eddig ismeretlen terepnek minden szegletét bebarangold. 

Az a jó hírünk, hogy tudunk majd terepet adni ennek a lelkesedésnek is, hiszen a Webináriumot követően idén először meg fogjuk nyitni a jelentkezést a Női Ciklusszinkron Programba. Ez azt jelenti, hogy idén olyan közelről ismerheted meg magad, mint eddig még soha.

Kik tartják a webináriumot?

Dr. Varga Zsuzsanna vagyok. Anya, családorvos, hatha jóga oktató, integrált és funkcionális orvoslás szemlélettel gondolkodó orvos, FEMM Health termékenységtudat oktató és Női Biohacker persze!

A Funkcionális Orvoslás Nőknek, a Női Biohacking Program és a Ciklusszinkron Akadémia alapítója.

Dr Aviva Romm mentorálásával tanultam a funkcionális és integrált női orvoslást. A Termékenységtudatról, valamint a reproduktív egészségről a FEMM Health és a Reproductive Health Research Institute (RHRI) szervezésében tartott képzéseken finomítottam meglévő tudásom.

Mint Nő, Anya és Orvos több szemszögből is látom az egészségügyet. Tisztában vagyok vele, hogy mennyire nyomasztó és frusztráló kihámozni a lényeget abból, amit az orvosnál hallasz, vagy amiket olvasol a számtalan netes egészség fórumon. Az elmúlt 10 évben nagyon sok olyan nővel találkoztam, akik évek óta keresték a problémáikra a megoldást, akik nagyon sok helyen jártak, de mindenhol csak fél információkat kaptak, és soha nem kapcsolták össze a különböző panaszaik eredetét, és így persze igazán megoldást sem találtak. 

Ezért kezdtem el építeni azt a ma már hatalmas tudástárat, amiből ezen a Tanfolyamon veled is megosztom az egyik legfontosabb eszközt, amit a mai világban nőként kaphatsz, hogy újra nálad legyen az irányítás, és magabiztosan képviselhesd az érdekeid az orvosi rendelőben és azon kívül is.

Milyen témával készülök?

Ahhoz, hogy el tudj indulni a ciklustudatosság útján, mindenek előtt tudásra van szükséged. Megbízható forrásból származó, rendszerezett, friss evidenciákat tartalmazó, nőközpontú tudásra. Zsuzsi a webinárium alatt bepillantást ad neked abba, hogy hogyan működik a női hormonrendszer, és hogyan támogatja minden erejével azt, hogy a tested összes folyamata a lehető legoptimálisabban menjen végbe. Ezt követően pedig nagyon mélyen elmerülünk a ciklus változásaihoz köthető sóvárgások világában, és igyekszünk olyan utat mutatni neked, amely által megszelídítheted őket. Megmutatja Zsuzsi milyen változások történnek a háttérben és, hogy ezek milyen hatással vannak az étvágyunkra, a vércukorszintünkre, a sóvárgásainkra, valamint az anyagcserénkre. Ahogyan azt is megtanulod, hogyan tudod támogatni a tested a ciklusod különböző fázisaiban, és mi az, amire valóban érdemes figyelni.

Lassan 4 éve talált rám a cikluskövetés lehetősége, 3 éve pedig a ciklusszinkron életmód. Ezeket az azóta eltelt idő alatt kis túlzással mindenre használtam a teherbeesés elősegítésétől kezdve a fogamzásgátláson át a testemmel való békekötésig. Zsuzsi (és a Funkcionális Orvoslás) három éve része az életemnek, bár lassan mintha mindig ismertük volna egymás. 2020 óta dolgozok vele azon, hogy a lehető legtöbb nő tudja meg: nem pusztán opció, hanem alapjog élni a ciklusunk adta lehetőségekkel.

Az utam – mondjuk így – rögös: PCOS-re évtizeden át halvány megszakításokkal használt hormonális fogamzásgátlók tárháza, endometriózis, nehéz szülések, koraszülés, súlyos veszteségek “színesítették”. Ha óvatosan akarok fogalmazni, akkor azt írom: viccnek gondoltam azt, hogy a női ciklusra még nem találtak megoldást a 21. században sem. Mára viszont ugyanolyan része az életemnek, mint a lélegzetvétel – és nehéz elképzelnem a napjaimat nélküle. 

Úgy érzem, hogy elképesztően fontos lett volna, hogy ez a tudás a lehető leghamarabb eljusson hozzám. A női testtudatosságban olyan különleges erő rejlik, amely egy sor fizikai és lelki nehézséget képes megelőzni, és olyan muníciót adhat nekünk, nőknek, amely által az élet minden területén a lehető legtöbbet hozhatjuk ki önmagunkból. Hiszek abban, hogy a mi egészségünkért és a lányaink könnyebb boldogulásért is fontos, hogy a lehető legszélesebb körben tudjuk terjeszteni a funkcionális szemléletet a női egészséggel kapcsolatban. Őszintén remélem, hogy ti is  legalább annyira belebolondultok a női test működésébe, mint én.

Milyen témával készülök?

A ciklushoz való viszony egy nő különböző életszakaszain belül is nagyon változó, sokszor generációs súlyokkal és traumákkal terhelt – de jellemzően minimum ellentmondásos. És akkor a társadalmunk és a női hormonrendszer kapcsolatáról még semmit nem mondtunk.  Akkor mégis hogyan lehetne pont a ciklustudatosság kulcs a női lét legkomplikáltabb kérdéseihez? Noémi arról beszél majd, milyen kövekkel van kirakva az az út, amely a “menstruáljak? a 21. században? ne nevettess!” kiindulóponttól a megszállott ciklustudatosságig vezet. 

Mit mondanak azok, akik már korábban részt vettek a webináriumokon?

A webinárium teljesen ingyenes, azonban ahhoz,
hogy részt tudj venni rajta, regisztrálnod kell.

01

Regisztrálj, hogy el tudjuk küldeni a részleteket, hogy hol és hogyan tudsz ONLINE, INGYENESEN csatlakozni az előadáshoz!

02

Írd be a naptáradba a dátumot, és tedd szabaddá magad március 7-én 19-20:00 óra között!

03

Küldd el minden olyan NŐ ismerősödnek ezt az oldalt, akinek fontos lehet ez a tudás, hogy minél több Nőhöz eljusson ez az információ!

Maradtak még kérdéseid?

Előre gondolkodtunk, és összegyűjtöttünk egy csomó kérdést, ami a webinárium kapcsán felmerülhet benned.
Nyugodtan olvasd el őket, bízunk benne, hogy minden kérdésedre választ találsz közöttük.

Ha mégis kérdeznél tőlünk, az info@funkcionalisorvoslas.hu email címen bátran tedd meg!

Március 7-17-ig vissza tudod majd nézni az előadás felvételét, viszont kérdezni csak élőben tudsz, ezért, ha van rá módod csatlakozz hozzánk mindenképpen a webinárium idején élőben!

A tabletta szedése – vagy egyéb hormonális fogamzásgátló használata idején a ciklusszinkronizálás nem működik úgy, ahogyan működik a természetes ritmus mellett.

Ha fontolgatod a tabletta elhagyását, a táplálkozás és a mozgás ciklushoz való szinkronizálásának elkezdése még a tabletta szedésének idején a hormonális átmeneti időszakot nagyban megkönnyítheti és megelőzheti a különböző tünetek visszatérését vagy előfordulását, mint amilyen pl.: az akne, az álmatlanság, a hangulat ingadozások és a rendszertelen menstruációs ciklus.

A webináriumon elhangzó tanácsok beépítése az életedbe segít majd az átmeneti időszakban, míg a tengelyek visszaállnak a természet adta állapotukba.

A Ciklusszinkron Webinárium kifejezetten a reproduktív/termékeny korban lévő nőknek szól. Ha már a menopauzában vagy, akkor a ciklussal szinkron életmód már nem lesz releváns. Tudom, hogy ez is egy hatalmas hiányterület, és igyekszünk minden perimenopauzában és menopauzában élő nőnek is segítséget nyújtani, bejegyzéseket, témákat átbeszélni a későbbiekben. Ha mégis vonzó számodra ez a szemlélet, akkor a hold fázisait figyelembe véve tudod végezni a tanácsokat, javaslatokat! A táplálkozási javaslatok között biztosan lesz olyan viszont, ami számodra is hasznos és érdekes lesz, valamint természetesen a szexualitás része is szól mindenkihez!

Bizony! Addig amíg rendszeresen szoptatsz természetesen a ciklusod még valószínűleg nem állt vissza, vagy még rendszertelenebb. A kizárólagos szoptatás alatt a prolaktin hormon miatt, ami a tejtermelést szabályozza, illetve az ösztrogén és progeszteron hormonok egymással összefüggő működésének hatására legtöbbször nincs peteérés. De a tejtermelés változásakor (hozzátáplálás, betegség, stressz) az ösztrogén hormon szintje is váltakozik, és el-elindul a tüszőérés folyamata, ami meg-megáll, ha az újabb szoptatás alkalmával ismét több prolaktin hormon képződik a testedben. (Billings.hu) A webináriumon elhangzó tanácsok számodra is nagyon hasznosak lesznek majd!

Egyéb kérdésed van? Írj egy e-mailt az info@funkcionalisorvoslas.hu címre és minden felmerülő kérdésedre válaszolunk.

PCOS Program
- A természetes recept

9 lépés a hormonegyensúly, az egészséges anyagcsere és a termékenység felé

Ismét megnyitottuk 05.16-ig!

A helyek száma korlátozott - biztosítsd a tiédet még ma!