Új vagy itt?
Örülök, hogy itt vagy, üdvözöllek!

Dr. Varga Zsuzsanna vagyok, a Funkcionális Orvoslás Nőknek alapítója, integrált és funkcionális szemléletű orvos, FEMM Health Termékenységtudat és hatha jóga oktató.

A Te Tested, a Te Egészséged, a Te szabályaid

Mint Nő, Anya, Orvos több szemszögből is láttam már az egészségügyet. Tudom mennyire nyomasztó és frusztráló kihámozni a lényeget, abból, amit mondanak az orvosok, vagy olvasol a számtalan netes egészség fórumon. Eligazodni a számtalan diétás, egészségügyi javaslat közt. Hidd el még én is néha beleszédülök, pedig én orvos vagyok.

Küldetés

A 21. Század egyik leggyakoribb megélései közé tartozik az, hogy úgy érezzük: külön pályán mozgunk, mint a testünk. Gyakran tapasztaljuk, hogy a testünk nemcsak nem segít minket a hétköznapokban, de valójában inkább ellenünk dolgozik.

Ha te is éltél át hasonlót, jó ha tudod: nem vagy egyedül! Nőként ugyanis még jobban ki vagyunk téve annak, hogy elszakadjunk a saját ritmusunktól, és úgy érezzük: nem beszéljük azt a nyelvet, amelyiken a testünk próbál kommunikálni velünk.
Talán kétkedéssel fogadod ezeket a sorokat, mert már túl vagy számtalan “béketárgyaláson” – életmódváltáson, kivizsgáláson, kutatáson, cikkek kereségélésén… Talán úgy érzed, hogy mindent megtettél már, de az a valami, amit hormonrendszernek neveznek, számodra nem is lehetne messzebb a rendszertől – inkább valami hektikus káosz.

A jó hír az, hogy a kulcs a működéseid helyreállításához mindvégig benned rejtőzött! Ezt a választ tudod megtalálni magadban, ha úgy döntesz, velem tartasz.

Egy kis energiabefektetéssel a tested rémisztően sokrétűnek és kaotikusnak ható működései tisztán követhető folyamattá válnak majd. Érteni fogod a jeleket, amelyeket küld, és képessé válsz arra, hogy a kisebb hibákat korrigáld, az esetleg felmerülő nehezebb kérdésekkel kapcsolatban pedig kompetens, avatott döntéseket hozhass az orvosoddal együttműködésben. A fókuszt a prevencióra helyezheted a tűzoltás helyett, megismerheted a lehető legjobb formádat, és tájékozott döntéseket hozhatsz magaddal kapcsolatban.
A küldetésem tehát az, hogy lebontsam a tested köré épített tabukat, és a megszerzett tudás által a kontrollt a te kezedbe adjam.

Őszintén hiszem, hogy testünk rendelkezik olyan öngyógyító kapacitással, mely felülmúl mindent, amit eddig hittünk róla.

Az oldal célja

 

A weboldal célja, hogy újragondold a testedhez, a ciklusodhoz, a hormonokhoz, a reproduktív egészségedhez fűződő viszonyodat – és a női életed minden szakaszában élettel telinek érezd magad.

A válaszok, amiket keresel léteznek! Itt nem lesz mellébeszélés, amit itt találsz, az a tudomány által támogatott természetes megközelítés a gyógyuláshoz, sok sok empátiával, ítélekezésmentesen. Tölts magadnak egy csésze teát, olvass és tanulj több különböző témában, és találj megoldásokat a problémáidra. Böngéssz a cikkek között, ismerkedj meg a természetes gyógymódokkal, csatlakozz a programokhoz, és fedezd fel az online közösségünket.

Írd át a hormonjaid történetét. Szerezd vissza a hatalmat a tested felett. Érezd magad otthon ismét a testedben.

 

Kinek és miben segít ez az oldal?

 

Nőknek minden korban, a legkülönfélébb panaszokkal.

Neked, ha ismerősek ezek a problémák: PMS, PCOS, mellfeszülés, endometriózis, menopauza, fájdalom a menstruáció idején, hormonális fogamzásgátló elhagyása utáni nehézségek, akné, krónikus fáradtság, hormonális egyensúlyzavar, levertség, hízás, alvásproblémák.

Ha szeretnéd felfedezni a hormonokban rejlő bölcsességet és visszaszerezni a hatalmat a tested felett, és ismét otthon érezni magad a testedben. Ha egészséges szeretnél maradni, és szeretnéd, ha közös nyelvet beszélhetnél a testeddel. Ha vágysz arra, hogy értelmezni tudd a jeleket, amelyeket küld, még mielőtt azok valamilyen súlyosabb állapotba fordulnak. Ha szeretnél kompetens résztvevője lenni a problémáid kezelésének.

Neked, ha érdekelnek a gyökér okok a különböző gondok mögött, és szeretnéd végre kézbe venni az egészséged.

Hogyan?

 

Nem szeretnék egy újabb csoda módszert adni a kezedbe, és megmondani, hogyan cselekedj. Azt szeretném, ha magadénak tudhatnád azokat az alapvető fontosságú információkat, amelyek segítségével felismerheted a hormonrendszer működéséhez köthető kisebb egyensúly zavarokat épp úgy, mint a nehezebb, beavatkozást igénylő problémákat, betegségeket. Azt szeretném, ha lennének szavaid a tüneteidre, és ha képes lennél beszélgetésbe elegyedni a testeddel.
Ehhez kínálok neked programokat és e-bookokat, és heti rendszerességgel megjelenő cikkeket, amelyek segítségével minden szükséges tudást a magadénak tudhatsz majd.
Az egyik legfontosabb döntés, amit meghozhatsz, az, hogy eldöntöd, hogyan akarod érezni magad. Ha valódi megoldásokat szeretnél találni, amelyek a tüneteid gyökeréig hatolnak és segítenek visszaszerezni az egészséged, vagy egyszerűen csak szeretnél újra kapcsolatba lépni a nőiséged erejével, tarts velünk az úton. Folyamatosan töltök fel ingyenes anyagokat is, és a blogon is igyekszem elérhetővé tenni olyan cikkeket, amelyek segítenek neked eligazodni a rengeteg információ között. Ezek alapján már összeállíthatod a saját működéseid térképét, és nem érzed majd többé, hogy egy útvesztőben bolyongsz.

PROGRAMOK

Több programmal várlak benneteket, melyek mindegyike a hormonális egyensúly különböző kérdéseivel foglalkozik majd, hogy a lehető legteljesebb és legtöbb perspektívát bemutató képet kaphassátok meg a testetekről.

A legfrissebb tudást szeretném összegyűjteni nektek, meghívott előadók és szakértők segítségével járom körbe a különböző témákat. Videók, Podcastok és ingyenesen letölthető tudásanyagok is készülnek nektek! Ezek közös célja, hogy megismerd a panaszaid hátterében álló okokat, azokat megértsd és megtaláljuk rá a megoldásokat. Ez nem egy instant terápia, itt nincs varázspirula, helyette viszont van tanulás, önismeret és paradigmaváltás. Általuk adom át neked azt a tudást, amely segítségével összeállíthatod saját magad “kezelési útmutatóját”.

 

Összes Program

TOVÁBB OLVASOM

NŐI KÖZÖSSÉG

Rálépni a ciklustudatosság útjára, megismerni a tested működését azt is jelenti, hogy egy egészen új szintjét ismered meg a nőiségednek: a tabuktól és azok romboló hatásaitól mentes, őszinte, új kapcsolatot építhetsz a testeddel.

Ehhez óriási segítséget jelent olyan nők közössége, akik ugyanezen az úton járnak. Ezek a közösségek mindig is léteztek, minden korban megvolt a tér a nők kapcsolódására – ma ezzel a lehetőséggel azonban nagyon ritkán van terünk élni! A Biohacking programot megvásárlók ezért egy különleges, VIP csoport tagjává is válhatnak, ahol együtt járjuk be a biohackerré válás különböző lépcsőfokait. Ha szimplán csak érdeklődsz a téma iránt, és nem tudod, merre indulj tovább, akkor sem maradsz nőtársak nélkül: a Wise Women Közösséget neked hoztam létre!

 

Facebook csoport

TOVÁBB OLVASOM

TUDÁSTÁR

A blogon folyamatosan osztok meg a női egészséggel, női testtudatossággal kapcsolatos tartalmakat, hogy a lehető legtöbb nőnek legyen lehetősége hozzáférni ezekhez az információkhoz.

Ezt a felüleletet használhatod egyfajta tájékozódási pontnak, iránytűnek is. A cikkek olvasgatása közelebb vihet ahhoz, hogy el tudd dönteni, melyik e-bookba vagy programba kellene belevágnod, és segíthetnek a saját kérdéseid megfogalmazásában is. A küldetésemnek tekintem azt, hogy minél több hiteles információt megadjak neked, amelyek segítségével visszakaphatod az irányítást az egészséged, a hormonjaid és a nőiséged felett.

 

Tovább a blogra

Ingyenes anyagok

E-book-ok

TOVÁBB OLVASOM

Funkcionális és integrált orvoslás

Milyen szemlélet mentén épülnek az anyagok?

 

Az integrált orvoslás

 

Az integrált orvoslás szemléletének két építőköve van: a hagyományos és a modern medicina legjavának használata, és az, hogy az orvos és a beteg egyenrangú felekként hozzák létre a terápiás tervet, közösen, együttműködésben, és nem utasítások mentén haladnak a gyógyulás felé vezető úton. Ebben a szemléletben óriási jelentősége van a prevenciónak, amelyben akkor válhatunk sikeressé, ha a testünk legapróbb, legfinomabb jelzéseit is tudjuk olvasni. A Biohacking módszer többek között ehhez kínál neked elengedhetetlenül fontos segítséget.

A funkcionális orvoslás

 

A funkcionális szemléletű orvoslás a betegségek gyökerével foglalkozik, és eközben igyekszik figyelembe venni minden feltérképezhető okot, amely a tünetek és problémák mögött áll.

Milyen alapvetésekkel dolgozik a funkcionális orvoslás?
  • Minden egyes ember biokémiai individualitásának ismerete, a genetikai és környezeti egyedisége alapján
  • Egy páciens-központú szemlélet a betegség-központúság helyett
  • Egy dinamikus egyensúly megtalálása a páciens testének, tudatának és lelkének külső és belső faktorai közt
  • Foglalkozni a belső fiziológiai faktorok hálózat-szerű interakcióival
  • Az egészséget, mint pozitív vitalitást szemlélni – nem, mint a betegség hiányát – és kiemelni azokat a faktorokat, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez
  • Elősegíteni a szervek stressztűrő képességét, annak érdekében, hogy fokozzuk az egészség tartamot, ne csak az élettartamot

Ezek mentén újragondolhatóvá válik a kapcsolatunk a testünkkel, a lehetőségeink a saját egészségünk védelmére pedig számtalan új lehetőséggel gazdagodnak. Ha még olvasnál a funkcionális orvoslásról, nézd meg ezeket a cikkeket:

A funkcionális orvoslásról

Szemléletváltás

 

ELSŐ LÉPÉSEK

 

1. Letölthető útmutatók

Töltsd le az ingyenes útmutatókat, és szerezz rálátást a panaszaid hátterében álló okokra, és azok megoldásaira.

2. Blog

Olvasd a blogot. Rendszeresen frissülő tartalom, változatos témák és gyakorlatias tippek, útmutatások különböző női egészséget érintő témákban. A cikkek olvasgatása közelebb vihet ahhoz, hogy el tudd dönteni, melyik ebookba vagy programba kellene belevágnod, és segíthetnek a saját kérdéseid megfogalmazásában is.

3. Közösség

Kövess a közösségi médiában és csatlakozz a Wise Women Facebook csoportunkhoz!

Jobban megismernél minket és az oldal küldetését?

Ha jobban megismernéd a háttérben dolgozó csapatot, a szakértőket, az oldal küldetését, együttműködő partnereinket és engem, akkor nézd meg a RÓLUNK oldalt. Ha vannak további kérdéseid, amikre eddig az oldalon nem kaptál választ, nézd meg a kezdőlapon a GYIK részt, ha pedig kíváncsi vagy mások mit mondanak rólunk és az anyagainkról, akkor pedig nézd meg a VÉLEMÉNYEK részt az egyes Programok/e-book-ok oldalain.

 

ORVOSAJÁNLÓ

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre és légy naprakész a funkcionális orvoslásban!