fbpx
A COVID-19 és a menstruációs ciklusod

A COVID-19 és a menstruációs ciklusod

Észrevettél változást a menstruációs ciklusodban az elmúlt évben vagy az utóbbi időben, és elgondolkodtál azon, hogy ez csak veled van-e? Nos,röviden: nem te vagy az egyetlen. A hosszabb vagy rövidebb ciklusoktól kezdve a több görcsön és erős vérzésen át a fokozott PMS-tünetekig, a nők jelentős része számol be a szokásos menstruációs ciklusok változásáról.

Az endokrin diszruptor vegyületek (EDC) hatása a hormonegyensúlyra

Az endokrin diszruptor vegyületek (EDC) hatása a hormonegyensúlyra

Alig 70 év alatt közel 100 000 új vegyület került a környezetbe, ezek 85%-át pedig sohasem tesztelték arra vonatkozóan, hogy milyen hatással van az ember egészségére.
Új kutatások azt állítják, hogy ezek közül a vegyületek közül több is toxikus hatást gyakorol a szervezetünkre. Az egyik legfontosabb terület, amire hatással vannak, az a hormonrendszerünk. Milyen hatással van rá, miért és mit tehetünk ez ellen, erről szól ez a cikk.

Zöld utat a gyönyörű bőrnek

Zöld utat a gyönyörű bőrnek

Az, hogy mit teszel az arcodra, ugyanolyan fontos, mint az, hogy mit eszel! Komolyan! A bőröd az egyik legérzékenyebb szerved, az első, ami a külvilággal kontaktusba kerül, a bástyád, ami megvéd, és térkép arról is, hogy épp milyen állapotban van a szervezetünk. Minden, amit a bőrödre kensz, azt az be is szívja magába, és bármi, ami penetrál a felső rétegeken, az a véráramba is bekerülhet.

Beszéljünk a koleszterinről!

Beszéljünk a koleszterinről!

Háziorvosként rengeteg emberrel találkozom, akiknek magas a koleszterinszintje. Nagyon sokan szednek úgynevezett sztatinokat, melyek a koleszterinszintet csökkentik. Úgy gondolom, hogy ez önmagában kevés ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el a terápiában. A gyógyszerszedés mellé, illetve előtte érdemes változtatni az életmódunkon is. Alapvetően probléma, hogy az emberek nem tudják mi is az a koleszterin, hogyan kerül a testünkbe, miért rossz vagy jó az nekünk és mit tehetünk, hogy ez jó irányba változzon?!

Mi van a neszeszeredben – azaz miért fontos a clean beauty

Mi van a neszeszeredben – azaz miért fontos a clean beauty

Clean beauty? Mit jelent ez pontosan és miért fontos a kozmetikai termékek összetevőinek ismerete, illetve a törekvés a clean beauty irányba? Erről beszélgettünk a múltkor az instagramon a Natural Skin alapítójával, Grasl Veronikával. E beszélgetés kapcsán készült ez a cikk a clean beautyról, a hormonzavaró anyagokról, és arról, hogy miért is fontos, hogy mi van a neszeszerünkben.

PMS

online program

Hamarosan!

Egészéges életmód

kezdő e-book szett

Válogas az ajándék letölthető anyagainkból!

Visszatérés

a ciklustudatossághoz

Nézd meg ezt az ajándék e-book-ot!

Wise woman

facebook csoport

Csatlakozz a női közösségünkhöz a facebook-on!

Női biohacking

program

Ismerd meg a ciklusod és élj harmóniában vele!

Pajzsmirigy gyógyítása természetesen

e-book

Legfontosabb lépések a pajzsmirigy gyógyulásáért

Iratkozz fel a hírlevélre

Szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kurzusokról,
eseményekről, ingyenes anyagokat kapni?
Akkor iratkozz fel a hírlevélre!