Gyógyszertár

A természet gyógyszertára

Természetes megoldások mindennapokra, melyekben nyugodtan megbízhatsz.

Amikor természetes gyógymódokat keresünk, olyan megoldásokra van szükségünk, amelyeket gyorsan, egyszerűen alkalmazhatunk, és megbízhatóak. Ha természetesebb módszereket keresel az egészséghez vezető úton, kisebb problémáidat próbálod otthon orvosolni, akkor jó helyen jársz. 

6 tipp, hogy túléljük a megfázást - Gyógyszer nélkül

Háziorvosként dolgoztam sok évig, és ilyenkor tömve vannak a rendelők betegekkel, mindenféle felső légúti tünetekkel, lázzal, esetenként hasmenéssel és hányással. Persze mindenki azonnal meg akar gyógyulni, hiszen így nem tudnak dolgozni, aludni, és az orvostól várják a varázspirulát, amit felír és másnapra meggyógyulnak. Van egy rossz hírem, sajnos nincsen ilyen pirula, és…

Egészségmegőrzés járvány idején is - Megfázás és influenza természetes megelőzése és kezelése

A megfázás és az influenza kellemetlen állapot, amely megelőző lépésekkel egy bizonyos fokig elkerülhető, de ha mégis elkapnánk, a természetes gyógymódok az ellenálló képességünk fokozása mellett segíthetnek lerövidíteni a betegség idejét. 

 

Húgyúti fertőzések - Természetes terápiák

A húgyúti fertőzéseket okozhatja a rossz higiénia, az immunrendszer kóros működése, az antibiotikumok túlzott használata, a spermicidek használata és a szex is. A leggyakoribb ok, amely az esetek kb. 90% -át teszi ki, az , hogy az Escherichia coli nevű baktérium valamilyen úton átkerül az emésztőrendszerből a húgyútakba.

Húgyúti fertőzések - A megelőzés

A húgyúti fertőzések nagyon gyakoriak, különösen nőknél minden korosztályban gyakrabban fordul elő, mint férfiaknál. Nagyon sokan keresik fel ilyenkor a háziorvosi rendelőket és a sürgősségi osztályokat is vizelési panaszokkal. Ebben a cikkben a húgyutak alsó részeinek fertőzésével fogok csak foglalkozni, a vese problémákkal nem, hiszen azok komolyabb kezelést igényelnek, míg… 

A Barátcserje és a női hormonháztartás egyensúlya

Nagyon sokat emlegetett gyógynövény, és rengeteg tudományos bizonyíték támasztja ma már alá a barátcserje hatásait a női hormonokra, ezért ebben a cikkben megnézzük, hogy, hogyan segíthet ez az erőteljes gyógynövény a hormonok kezelésében és, hogy mit érdemes tudni róla.

Mire jó és mire nem jó a barátcserje

Biztosan találkoztál már a barátcserje nevével, ha PMS problémáid, ciklikus emlőfájdalmaid, menstruációs migréned, vagy esetleg szabálytalan ciklusaid vannak. De hogyan is hat ez a mediterrán csoda, mikor használható, és mikor nem. Ebben a cikkben ezeket a kérdéseket járjuk körül.