Reggeli variációk – chia puding smoothie-val
Reggelire tökéletes megoldás lehet ez a chiapuding variáció, mert akár magunkkal is tudjuk vinni bárhova, és előző este simán elkészíthető kb. 5 perc alatt. Hűtőben tároljuk, és akkor friss marad.
Gyerekeknek is szuper reggeli vagy csomagolható tízóraira. Mármint pudingot ehetnek reggelire, tényleg! A fiam ezért imád!
Krémes chiapudingot egy doboz kókusztejből – 250g – és 2 púpozott evőkanál chiamagból készíthetünk. Ehhez fehér chiamagot használj, de a szürke is működik, ha az van otthon. Verjük fel a kókusztejet egy tálban, adjuk hozzá a chiamagot, néhány csepp sztíviát vagy egy kevés folyós mézet és egy kis vanília kivonatot. A következő 10 percben időnként keverjük meg. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Részesítsük előnyben az általunk készített magtejeket, vagy a jobb minőségű, adalék- és édesítőszer mentes bolti változatokat.
A kardamom fűszeres, melengető ízt ad a smoothienak.
Hozzávalók:
A smoothie-hoz:
- banán
- 150 g erdei gyümölcs – lehet fagyasztott vagy nyáron csodás friss bogyósok
- maréknyi spenót, alaposan megmosva
- ½ tk. őrölt kardamom
- 300 ml, dióféléből készült tej
ezen kívül:
- 4 evőkanál granola
- 8 evőkanál krémes chiapuding
Elkészítése:
Tegyük a smoothie hozzávalóit a turmixgépbe, pürésítsük.
Osszuk szét a chiapudingot üvegekbe – befőttes üvegbe, vagy csattos üvegbe, ha el szeretnénk vinni magunkkal – és tegyünk a tetejére smoothie-t, majd szórjuk meg egy kis granolával, ha van friss bogyós gyümölcsökkel.
Jó étvágyat!