Reggeli variációk
– Dorka humusza
Ezt a csicseriborsós örökzöldet azért soroltam a reggelikhez, hogy az elsők között legyen, ugyanis rendkívül sokszínűen fogyasztható:
- reggelire – kenceként teljes kiőrlésű kenyérre,
- köztes étkezésként friss zöldségekkel mártogatva,
- főétel részeként, gabonák, zöldségfasírtok mellé,
- saláta öntetként,
- tökéletes vendégváróként is.
Egy olyan sós opció, ami krémes állagával egyből belopja magát a szívedbe. Magas növényi fehérje, és összetett szénhidrát tartalma egyenletesen tartja a vércukorszintet és ugyanakkor megfelelően el is telít.
Hozzávalók
- 250g főtt csicseriborsó vagy konzerv
- 50g tahini (szezámmagpaszta, min. 1000 wattos aprítóval otthon is készíthető)
- 110g hideg víz (konzerv leve is jó)
- 15 g frissen facsart citromlé
- fél kk só
- fél kk római kömény
Elkészítése
Mindent dobjunk a turmixgépünkbe és dolgozzuk krémesre.
Extra tipp
Extrázhatjuk reszelt céklával, főtt édesburgonyával, sütőtökkel, kápia paprikával és bármilyen zöldséggel, a lehetőségeink határtalanok!
Kóstoljátok meg, megéri!